κύρια φωτογραφία συνταγής Σορμπέ λεμόνι-μοσχάτο με δυόσμο

Σορμπέ λεμόνι-μοσχάτο με δυόσμο

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Σερβίρεται ανάμεσα σε ορεκτικό και κύριο πιάτο για να "καθαρίσει" τη γεύση ή σαν ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται ωραιότατο και με φρ.βασιλικό, πλατύφυλλο. Έχω άφθονο σε γλάστρες και τον χρησιμοποιώ και για σορμπέ αρωματικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 2 λεμόνια
  2. 2 φλιτζ. μοσχάτο (ή άλλο λευκό γλυκό κρασί)
  3. 2 φλιτζ.νερό
  4. 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρ.δυόσμο
  5. προαιρετικά (για τους γλυκατζήδες) 1-2 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό (μαζί με τη ζάχαρη αν το θέλουμε γλυκό) να ζεσταθεί και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρασί, το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε την εστία.

  2. 2

    Μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος (πλατύ, ή αν έχετε ειδικό για γρανίτες), ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.

  3. 3

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

  4. 4

    Βγάζουμε, σπάμε με πιρούνι ή καλύτερα χτυπάμε με το mini pimer αν έχουμε (για πιο βελούδινη υφή).

  5. 5

    Ξανασκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.

  6. 6

    Μετά από λίγες ώρες επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (χτύπημα και ξανά κατάψυξη).

  7. 7

    Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια μαρτίνι (ή μπολάκια) αν πρόκειται για επιδόρπιο ή σε σφηνάκια αν πρόκειται για "ενδιάμεσο".

  8. 8

    Στολίζουμε το καθένα με ένα φυλλαράκι δυόσμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις