Σορμπέ πραλίνας φουντουκιού με καφέ και πιπέρια
Έχει υπέροχη υφή χωρίς κρυσταλάκια και στην κατάψυξη δεν χρειάζεται ανακάτεμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα. Το μείγμα 5 spice το βρήκα σε σούπερ μάρκετ απο μία εταιρία μπαχαρικών που έχει σήμα ένα καραβάκι. Είναι κινέζικο μείγμα και περιέχει κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδή γλυκάνισο, γαρύφαλλο, πιπέρι σετσουάν, μαραθόσπορο. Αν δεν θέλετε να βάλετε το αυτό το μείγμα, μπορείτε να προσθέσετε μέρος των μπαχαρικών του ή μόνο πιπέρια, κανέλα που είναι οι δύο κύριες γεύσης κατά το δικό μου γούστο που απογειώνουν το σορμπέ. Το μεταλλικό σκεύος είναι απαραίτητο γιατι το βοηθά να πήζει και να παγώσει σωστά το μείγμα μας στην κατάψυξη.
Υλικά
-
3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σκόνη
-
1 φλ. νερό κρύο
-
Σιρόπι
-
600 γρ. νερό
-
600 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε σιρόπι, βράζοντας νερό και ζάχαρη για 5-6 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μπορούμε να φτιάξουμε απο την προηγούμενη μέρα.
-
2
Όταν εχει κρυώσει, προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, τον καφε διαλυμένο στο φλ.με το νερο, την πραλίνα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο νερουλό μείγμα.
-
3
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο αλουμινένιο σκεύος τροφίμων της μιάς χρήσης, κλείνουμε με το χάρτινο καπάκι του και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 12 ώρες με ένα βράδυ.
Σχόλια (4)