Σως σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να βράσουμε κρέμα γάλακτος (1 φλυτζάνι) με ζάχαρη (περίπου 1 κουταλιά) και να προσθέσουμε την κουβερτούρα (200 γραμμ.) και 2 κουταλιές ποτό (κονιάκ ή μαύρο ρούμι).
Υλικά
-
180 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
-
0.5 φλ. νερό
-
3 κουταλιές ζάχαρη
-
2 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε κύβους
-
4-6 κουτ. κρέμα γάλακτος
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία η σως.
-
3
Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Σχόλια (11)