Σως τσένταρ
Έψαχνα καιρό πως μπορώ να λιώσω το τσένταρ έτσι όπως το σερβίρουν σε εστιατόρια όπως τα Friday's πάνω στις πατάτες.. Βρήκα αυτή την συνταγή σε ένα ξένο site... Ελπίζω να σας αρέσει, εγώ ενθουσιάστηκα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας βγεί λίγο πηχτή η σως προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό γάλα..
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Διατηρούμε το γάλα ζεστό μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα από αλέυρι - βούτυρο.
-
2
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο επίσης σε χαμηλή φωτιά και αφού λιώσει τελείως προσθέτουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το χτυπητήρι. Αφήνουμε για 2 λεπτά στην φωτιά.
-
3
Ρίξτε το γάλα μέσα στο βούτυρο και το αλεύρι και σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει πηκτό.
-
4
Βγάλτε το από μάτι και προσθέστε μια μικρή ποσότητα τσένταρ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει τελειώς και προσθέστε άλλη μια μικρή ποσότητα τσένταρ. Ξαναανακατέψτε και κάντε το ίδιο μ΄χερι να προσθέσετε όλο το τσένταρ.
-
5
Δοκιμάστε και ανάλογα βάλτε πιπέρι και αλάτι
Σχόλια (22)
Ευχαριστώ!