thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Είναι τέλεια για παιδικό πάρτυ, ακόμα και για το πρωινό-απογευματινο των παιδιών μας

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ιδέα την πήρα απο μια φωτογραφία που βρήκα στο ίντερνετ και αυτοσχεδιασα με την αγαπημενη μου συνταγή για κεφτεδάκια και την αγαπημενη μας ζύμη για ψωμάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
10-12 σουβλακια
  1. Για το ζυμαράκι
  2. 200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  3. 300-350 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  4. 50 γρ ζάχαρη
  5. 20 γρ μέλι
  6. 300 ml γάλα
  7. 20 γρ φρέσκια μαγιά ή 7 γρ ξηρή μαγιά
  8. 40 γρ βούτυρο
  9. 10 γρ αλάτι
  10. λίγο γάλα
  11. και λίγο ακόμα βούτυρο λιωμένο για το τελος
  12. Για τα κεφτεδάκια επιλέξτε την αγαπημενη σας συνταγή για κεφτεδάκια (αλλα μην ξεπερνάει τα 600-700 γρ ο κιμάς που θα χρησιμοποιήσετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λόγω έλλειψης χρόνου, έκανα τη ζύμη στόν αρτοπαρασκευαστή και αυτή τη φορά. Έβαλα στο κάδο το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλεύρι και στη συνέχεια έβαλα το προγραμμα ζύμης και σε μια ώρα και 30 λεπτά είχα μια πολύ μαλακή ζύμη και εύπλαστη. Αν το κάνετε με το χέρι η διαδικασία έχει ως εξήςΤρίψτε τη μαγιά με το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μερικά από τα 300 γρ γάλα (150 gr). Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατευουμε μετο αλάτι και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο. Σκεπάζουμε με πετσετα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 30-45λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-12 μπάλες περίπου 100 γραμμάρια η καθέμια. Τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια σας κεφτεδάκια μέτρια σε μέγεθος όπως στην φωτογραφία. Βρέχουμε 12 ξυλάκια για σουβλάκια και περνάμε 3 κεφτεδάκια σε κάθε ξυλάκι με λίγο κενό το καθένα και λαδώνουμε λίγο, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία.

  3. 3

    Παίρνουμε την φουσκωμένη μας ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδονάκια μήκους οπως το ξυλάκι μας και το περνάμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

  4. 4

    Βάζουμε σε ένα μπολάκι μια κουταλιά λάδι και λίγο νερό και με ενα πινέλο περνάμε τα ζυμαράκια και τα κεφτεδάκια μας. Προθερμαίνουνε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο ζεστά ακόμα, τα περνάμε με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο να πάρουν ωραίο και γυαλιστερή όψη.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio