Σουβλάκια Σολομού
Είναι μια συνταγή που την έχω βρει σε περιοδικό και είπα να την μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά
-
6 φέτες φρέσκου σολομού
-
3 φέτες ψωμί του τοστ ψίχα
-
1 1/2 κουτ. του γλυκού μαϊντανό
-
2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
-
1/2 φλυτζ.του τσαγιού ελαιόλαδο
-
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
-
1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
-
40 γρ. κεφαλοτύρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε την πέτσα του σολομού και τα κόκαλα. Τον κόβουμε κυβάκια και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια.
-
2
Βάζουμε στο multi το ψωμί σε κομματάκια, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
-
3
Πανάρουμε σουβλάκια με το μείγμα και τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε ρίξει το κρασί με το σκόρδο.
-
4
Περιχύνουμε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο μείγμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου.
Σχόλια