Σουφλέ λαχανικών της Λίνας
Είναι μια ιδιαίτερη συνταγή που θα σας γοητέψει και επιπλέον περιέχει λαχανικά, μαγειρεμένα όμως με τέτοιο τρόπο ώστε να να τα τρώνε και τα παιδιά μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τυριά που σας προτείνω είναι το ένα μαλακό, το άλλο πικάντικό και το τρίτο σκληρό για ποικιλία στη γεύση. Εσείς φυσικά χρησιμποιήστε όποια σας αρέσουν!
Υλικά
-
1,5 κιλό πατάτες
-
2 μέτρια κολοκυθάκια
-
3 διαφορετικά είδη τυριών τριμμένα (γκούντα, ρεγκάτο, κεφαλογραβιέρα)
-
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος των 200 ml το καθένα
-
2 αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες και το κουνουπίδι. Αφού βράσουν κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και λιώνουμε το κουνουπίδι με τα χέρια μας. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τριμμένα τυριά, το αυγό, τα δυο κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη, το κουνουπίδι και τη μια κρέμα γάλακτος.
-
2
Σε ένα μεσαίο ταψί απλώνουμε σε στρώση τις πατάτες που έχουμε κόψει και από πάνω απλώνουμε το μίγμα και περιχύνουμε με τη δεύτερη κρέμα γάλακτος.
-
3
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για όσο χρειαστεί (δηλαδή μέχρι να πάρει χρώμα).
Σχόλια
Τρώγεται ευχάριστα! Μπράβο!
=)