Σουφλέ με κιμά της Χριστίνας
Σας έχουν περισσέψει μακαρόνια και κιμάς από την προηγούμενη μέρα; Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές και μανιτάρια πριν την τελευταία στρώση μακαρόνια.
Υλικά
-
μακαρόνια (όσα έχουν περισσέψει)
-
κιμάς (όσος έχει περισσέψει)
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. regato τριμμένο
-
πάπρικα
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα (λεκάνη ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο) βάζουμε τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα πυρέξ (και τα πλαϊνά του).
-
3
Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μισά μακαρόνια.
-
4
Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριού.
-
5
Στρώνουμε τον κιμά.
-
6
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
-
7
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
-
8
Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 20-25' (ανάλογα το φούρνο).
Σχόλια (4)
Παρέλειψα το βουτύρωμα του πιρέξ, θεωρώ ότι τα λιπαρά από την κρέμα γάλακτος ήταν υπέρ αρκετά.
Το έφτιαξα με παπαρδέλες.