christmast
christmast @christ_mast91

Σας έχουν περισσέψει μακαρόνια και κιμάς από την προηγούμενη μέρα; Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές και μανιτάρια πριν την τελευταία στρώση μακαρόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
4 άτομα
  1. μακαρόνια (όσα έχουν περισσέψει)
  2. κιμάς (όσος έχει περισσέψει)
  3. 200 γρ. regato τριμμένο
  4. πάπρικα
  5. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα (λεκάνη ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο) βάζουμε τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα πυρέξ (και τα πλαϊνά του).

  3. 3

    Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μισά μακαρόνια.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριού.

  5. 5

    Στρώνουμε τον κιμά.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

  8. 8

    Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 20-25' (ανάλογα το φούρνο).

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

dcroula
dcroula @Roula1505
Πολύ νόστιμο και γρήγορο.
Παρέλειψα το βουτύρωμα του πιρέξ, θεωρώ ότι τα λιπαρά από την κρέμα γάλακτος ήταν υπέρ αρκετά.
Το έφτιαξα με παπαρδέλες.

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα