Σουφλέ με πένες και κοτόπουλο

Bαθμολογία: 4.7
       
 
10 ψήφοι
sof, 24.11.08
Σουφλέ με πένες και κοτόπουλο
photo: CHRISA1628

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 1 πακέτο πένες (ή μικρές αχιβάδες)
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • Τριμμένα τυριά (γκούντα και ρεγκάτο)
  • 6-7 φέτες μπέικον
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζετε το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο το κόβετε σε μικρές μπουκίτσες.
  2. Βράζετε και τα μακαρόνια.
  3. Μέσα σε ένα πυρέξ ανακατεύετε τα μακαρόνια, το κοτόπουλο, τα τυριά και το μπέικον.
  4. Περιχύνετε με κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμα τυρί για την κρούστα.
  5. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα (μέχρι να ροδίσει)

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από Eviherk, 28-11-08  
    Πανεύκολο και πεντανόστιμο!! Με τη μόνη διαφορά ότι παραλείπω το μπείκον. Ως λάτρης της πιπεριάς συνήθως βάζω στο μείγμα λεπτές ροδέλες (συνήθως πράσινη και κόκκινη για χρώμα). Αξίζει να το δοκιμάσετε.
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 28-11-08  
    Πολύ νόστιμη συνταγή!!! Και εγώ παραλείπω το μπέικον και βάζω πιπεριές και μανιτάρια. Επίσης μερικές φορές αντί για τριμμένα τυριά βάζω μόνο φέτα και προσθέτω και λίγο πουμαρό....Είναι τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από sof, 28-11-08  
    Η αλήθεια είναι δεν τις είχα σκεφτεί τις πιπεριές (αν και τις λατρεύω και τις χρησιμοποιώ πολύ συχνά). Μου έδωσες ωραία ιδέα θα το κάνω και με τις πιπεριές!
    Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε παραπάνω, και με μανιτάρια θα ήταν πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από darthen, 28-11-08  
    Ωραία και απλή φαίνεται, θα την δοκιμάσω...Η μόνη παρατήρηση μου...δεν είναι σουφλέ είναι ωγκρατέν. (έχω λίγο κόλλημα με κάτι τέτοια μην μου δίνεται σημασία). Πάντως θα την δοκιμάσω σίγουρα!!
    #
    Σχόλιο από despinoula, 5-7-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!
    #
    Σχόλιο από despinoula, 5-7-09  
    #
    Σχόλιο από jemma, 10-2-10  
    θα την φτιαξω το σαββατο!!!!φαινεται πολυ καλη!!γιατι με τα μακαρονια εχω ενα θεμα!!!τρελλαινομαι.οποτε θα επανελθω!
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 11-2-10  
    Συγχαρητήρια παρα πολυ νοστιμο ξετρελλαθηκαν ολοι!!!!
    #
    Σχόλιο από aspaki13, 10-5-10  
    Μισή ώρα στους πόσους βαθμούς;
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 16-5-10  
    Εγώ δεν έβαλα μπέικον, αλλά έβρασα το κοτόπουλο με ένα κρεμμύδι να μυρίσει ωραία! Το κάλυψα με κεφαλοτύρι και μιαμμμμ!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 13-7-10  
    Aspaki13 φαντάζομαι στους 180-190 βαθμούς Κελσίου θα είναι καλά... Πόσα γρ. είναι τα τριμμένα τυριά;
    #
    Σχόλιο από divagr, 13-7-10  
    Πλούσιο και γευστικό!!Έφτιαξα την πλήρη έκδοση,με μπέικον και μανιτάρια,για την επόμενη φορά σκέφτομαι να δοκιμάσω με μανιτάρια και πιπεριές!Εγώ το έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι που έκανε κρούστα.
    #
    Σχόλιο από giotak1, 6-9-10  
    Ειναι πολυ νοστιμο φαγητουλι,εγω αμα περισεψει κοτοπουλο απο την προηγουμενη ημερα το κοβω μικρα κομματακια και το βαζω μαζι με τα μακαρονια στο πυρεξ,Φαναταστικοοοο!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-1-12  
    νοστιμοτατο το φαγακι... !!!!!!το εχω φτιαξει παρα πολλες φορες. Το φτιαχνω σημερα αλλα το φτιαχνω παντα με λαιτ τυρια και λαιτ κρεμα γαλακτος!!!και αντι για μπεικον βαζω ζαμπον...εχω ενα θεμα με το μπεικον!!!!! Δεν εχει πιο πολλα πιρουνακια !!!!!!
    #
    Σχόλιο από nasia80, 14-5-12  
    #
    Σχόλιο από thomaei, 2-12-12  
    το εφτιαξα αυτη την φορα με βιδες ..και οταν εβρασα το κοτοπουλο εβαλα και καροτακι , το οποιο το προσθεσα και στο σουφλε μετα κομμενο κομματακια ..και το κοτοπουλο αφου το εκοψα το σοταρισα με λιγο λαδι και μερικες πιπεριες μαζι ψιλικομμενες ..μια υπεροχη παρααλλαγη
    #
    Σχόλιο από murto, 9-7-13  
    Πολύ νόστιμο!!!!!

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από sof, 28-11-08  
    Η αλήθεια είναι δεν τις είχα σκεφτεί τις πιπεριές (αν και τις λατρεύω και τις χρησιμοποιώ πολύ συχνά). Μου έδωσες ωραία ιδέα θα το κάνω και με τις πιπεριές!
    Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε παραπάνω, και με μανιτάρια θα ήταν πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από darthen, 28-11-08  
    Ωραία και απλή φαίνεται, θα την δοκιμάσω...Η μόνη παρατήρηση μου...δεν είναι σουφλέ είναι ωγκρατέν. (έχω λίγο κόλλημα με κάτι τέτοια μην μου δίνεται σημασία). Πάντως θα την δοκιμάσω σίγουρα!!
    #
    Σχόλιο από despinoula, 5-7-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!
    #
    Σχόλιο από despinoula, 5-7-09  
    #
    Σχόλιο από jemma, 10-2-10  
    θα την φτιαξω το σαββατο!!!!φαινεται πολυ καλη!!γιατι με τα μακαρονια εχω ενα θεμα!!!τρελλαινομαι.οποτε θα επανελθω!
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 11-2-10  
    Συγχαρητήρια παρα πολυ νοστιμο ξετρελλαθηκαν ολοι!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 16-5-10  
    Εγώ δεν έβαλα μπέικον, αλλά έβρασα το κοτόπουλο με ένα κρεμμύδι να μυρίσει ωραία! Το κάλυψα με κεφαλοτύρι και μιαμμμμ!
    #
    Σχόλιο από divagr, 13-7-10  
    Πλούσιο και γευστικό!!Έφτιαξα την πλήρη έκδοση,με μπέικον και μανιτάρια,για την επόμενη φορά σκέφτομαι να δοκιμάσω με μανιτάρια και πιπεριές!Εγώ το έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι που έκανε κρούστα.
    #
    Σχόλιο από giotak1, 6-9-10  
    Ειναι πολυ νοστιμο φαγητουλι,εγω αμα περισεψει κοτοπουλο απο την προηγουμενη ημερα το κοβω μικρα κομματακια και το βαζω μαζι με τα μακαρονια στο πυρεξ,Φαναταστικοοοο!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-1-12  
    νοστιμοτατο το φαγακι... !!!!!!το εχω φτιαξει παρα πολλες φορες. Το φτιαχνω σημερα αλλα το φτιαχνω παντα με λαιτ τυρια και λαιτ κρεμα γαλακτος!!!και αντι για μπεικον βαζω ζαμπον...εχω ενα θεμα με το μπεικον!!!!! Δεν εχει πιο πολλα πιρουνακια !!!!!!
    #
    Σχόλιο από nasia80, 14-5-12  
    #
    Σχόλιο από thomaei, 2-12-12  
    το εφτιαξα αυτη την φορα με βιδες ..και οταν εβρασα το κοτοπουλο εβαλα και καροτακι , το οποιο το προσθεσα και στο σουφλε μετα κομμενο κομματακια ..και το κοτοπουλο αφου το εκοψα το σοταρισα με λιγο λαδι και μερικες πιπεριες μαζι ψιλικομμενες ..μια υπεροχη παρααλλαγη
    #
    Σχόλιο από murto, 9-7-13  
    Πολύ νόστιμο!!!!!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από aspaki13, 10-5-10  
    Μισή ώρα στους πόσους βαθμούς;
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 13-7-10  
    Aspaki13 φαντάζομαι στους 180-190 βαθμούς Κελσίου θα είναι καλά... Πόσα γρ. είναι τα τριμμένα τυριά;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Eviherk, 28-11-08  
    Πανεύκολο και πεντανόστιμο!! Με τη μόνη διαφορά ότι παραλείπω το μπείκον. Ως λάτρης της πιπεριάς συνήθως βάζω στο μείγμα λεπτές ροδέλες (συνήθως πράσινη και κόκκινη για χρώμα). Αξίζει να το δοκιμάσετε.
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 28-11-08  
    Πολύ νόστιμη συνταγή!!! Και εγώ παραλείπω το μπέικον και βάζω πιπεριές και μανιτάρια. Επίσης μερικές φορές αντί για τριμμένα τυριά βάζω μόνο φέτα και προσθέτω και λίγο πουμαρό....Είναι τέλειο!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της G B
    ΕΦΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Stefbach11
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της yiafo