Σουφλέ με ψωμί, ζαμπόν, τυριά και κρέμα

Bαθμολογία: 4.6071
       
 
28 ψήφοι
Ε.Κ, 04.03.08

Περιγραφή

Ενα πολύ νόστιμο σούφλε.
Σουφλέ με ψωμί, ζαμπόν, τυριά και κρέμα
photo: Mairy Cook

Συνταγή από:

Ε.Κ

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10-12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 100γρ τριμμένο κασέρι
  • 100γρ τριμμένο εμμεντάλ
  • 100γρ τριμμένο γκούντα
  • 150γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσάγιου κρέμα γάλακτος
  • 1 νεροπότηρο πλήρες γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη παρμεζάνα για το πασπάλισμα.
  • αλάτι, πιπέρι
  • και λίγο έξτρα βούτυρο για το πυρέξ.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψήστε τις φέτες του ψωμιού για 5 λεπτά στους 160 βαθμούς.Αφήστε τις να κρυώσουν.
  2. Αφαιρέστε τη κόρα και κόψτε τις στα τέσσερα.
  3. Πάρτε ένα πυρίμαχο σκέυος βάλτε λίγο βούτυρο και απλώστε στον πάτο κομματάκια απο το φρυγανισμένο ψωμί μέχρι να σκεπαστεί εντελώς ο πάτος.
  4. Σε ένα μπόλ ενώστε τα τριμμένα τυριά.Απλώστε το 1/3 των τυριών πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.
  5. Βάλτε το μισό ψολοκομμένο ζαμπόν.
  6. Ξαναβάλτε κομμάτια από το φρυγανισμένο ψωμί,το άλλο 1/3 των τυριών και το υπόλοιπο ζαμπόν.
  7. Σκεπάστε με το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
  8. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι.
  9. Σε ένα μπόλ ρίξτε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και το βούτυρο και χτυπήστε τα ελαφρά με το σύρμα.
  10. Ρίξτε μέσα τα αβγά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα με το γάλα και την κρέμα.
  11. Περιχύστε το πυρέξ με το μίγμα .Αφήστε το να μουλιάσει καλά για 2 ώρες εκτός ψυγείου.
  12. Πασπαλίστε το με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε το στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
  13. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για ακόμα 10-15 λεπτά και μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα απο πάνω. Απολαύστε το ζεστό

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε προσθέστε στα τυριά 100γρ τριμμένη φέτα δίνει άλλη γεύση.

Αντικαταστήστε το ζαμπόν με 300γρ ψιλοκομμένα και σοταρισμένα μανιτάρια.

Καλή όρεξη.

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ριρικα, 23-7-08  
    εψαχνα αυτή τη συνταγή παρα πολύ καιρό,πραγματικά είναι υπέροχη, εγω βάζω και λίγο τσιγαρισμένο μπέικον..
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 23-7-08  
    χρόνια τώρα την κάνω αλλά δεν ψήνω πρώτα το ψωμί και μόνο με δυο στρώσεις. Σίγουρο αποτέλεσμα και εμφάνιση και γεύση
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24-7-08  
    πολύ νόστιμο! το εχω φτιάξει λίγο διαφορετικά με ολόκληρες φέτες του τόστ και με ζαμπόν,τυριά,μπέικον,και ψιλοκομμένες φετες ντομάτας! τις φέτες του ψωμιού τις μουλιάζαμε σε χτυπιμένο αυγό (αν θέλουμε το κάνουμε αυτό).
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 29-7-08  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ.ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    #
    Σχόλιο από RITSA, 14-12-08  
    Είναι τέλειο! Εγώ ρίχνω σε κάθε στρώση ψώμιου την κρέμα γάλακτος(αλλά δεν βάζω αυγά)και έτσι δεν χρειάζεται να περιμένω να μουλιάσει. Φουρνίζω αμέσως. Είναι πολύ καλό και με ψιλοκομμένη πιπεριά και κομματάκια λουκάνικο.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-12-08  
    #
    Σχόλιο από panoskal, 5-2-09  
    #
    Σχόλιο από jasmine, 25-9-09  
    poli oraio,to dokomasa.kai go me dio stroseis to ekana kai vgike mourlia!
    #
    Σχόλιο από athinalimperi2, 9-12-09  
    ta phroynakia ta ebala προκαταβολικα γιατι την ξερω την συνταγη και ξερω πωσ ειναι υπεροχη
    #
    Σχόλιο από yamilleh, 15-12-09  
    Αυτό είναι σουφλέ.Απλά εξαιρετικό.Εγλυφαν κ τα δάχτυλά τους.Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι δεν φτάνουν οι 10 φέτες ψωμί,εγώ χρειάστηκα 1 πακέτο.
    #
    Σχόλιο από mike25, 6-1-10  
    παρα πολυ νοστιμο και αρκετα χορταστικο!!
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 6-1-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία απο το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσουμε να πιει τα υγρά του ,και να το ψήσουμε το πρωί.
    #
    Σχόλιο από supermam, 10-2-10  
    Πολύ καλή η συνταγή σου. Εγώ έβαλα λίγη πάριζα αντί για ζαμπόν και μόνο δύο στρώσεις ψωμί. Δεν νομίζω οι 10 φέτες ψωμί να φτάνουν για τρεις στρώσεις εκτός αν το βάζεις αραιά κι αφήνεις κενά ανάμεσα.Πάντως μου έγινε πολύ αφράτο.
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 28-3-10  
    πολυ ωραια,νοστιμη κ ευκολη συνταγη..μπραβο!!!5 πιρουνακια απο εμενα!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-6-10  
    Είναι ανάγκη να μουλιάσει για 2 ώρες;;; (Διότι μου φαίνονται πολλές...)
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 20-6-10  
    ΤΕΛΕΙΟ! Μόνο που μου κάηκε λίγο από πάνω... Την επόμενη φορά στην αρχή θα το καλύψω με ασημόχαρτο και μετα θα το βγαλω...
    #
    Σχόλιο από doratela, 1-10-10  
    Πολύ ωραίο το σουφλέ!!! Κανείς δεν κατάλαβε ότι υπήρχαν ψωμάκια μέσα. Χρησιμοποίησα 20 φέτες ψωμί, τις οποίες τις έψησα προηγουμένως και δεν χρειάστηκε να κόψω την κόρα. Ίσως το ταψάκι να είναι πιο μεγάλο, έβαλα και 3 στρώσεις ψωμί. Έγινε πολύ καλό στο ψήσιμο,το σκέπασα στην αρχή με αλουμινόχαρτο. Σίγουρα θα το ξανακάνω!!!!
    #
    Σχόλιο από mariazerta, 25-2-11  
    να κανω μια ερωτηση...η γευση του ειναι σαν κεικ?? εννοω καταλαβαινεις οτι εχι ψωμι του τοστ η' γινεται κανονικα σαν σουφλε??
    #
    Σχόλιο από RUBY, 26-2-11  
    mariazerta την έχω κάνει τη συνταγή με κάποιες παραλλαγές και πίστεψε με ΚΑΝΕΙΣ δε καταλαβαίνει ότι έχει μέσα ψωμάκι και όλοι με ρωτούν τι είναι...
    #
    Σχόλιο από mariazerta, 6-3-11  
    ευχαριστω παρα πολυ..μ'αρεσει σαν συνταγη αλλα δεν θελω να καταλαβουν ποσο ευκολα γινεται!!!!! χιχι!!!! ευχαριστω παρα πολυ!! θα την φτιαξω οπωσδηποτε κ θα επανελθω με πιρουνακια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ριρικα, 23-7-08  
    εψαχνα αυτή τη συνταγή παρα πολύ καιρό,πραγματικά είναι υπέροχη, εγω βάζω και λίγο τσιγαρισμένο μπέικον..
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 23-7-08  
    χρόνια τώρα την κάνω αλλά δεν ψήνω πρώτα το ψωμί και μόνο με δυο στρώσεις. Σίγουρο αποτέλεσμα και εμφάνιση και γεύση
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24-7-08  
    πολύ νόστιμο! το εχω φτιάξει λίγο διαφορετικά με ολόκληρες φέτες του τόστ και με ζαμπόν,τυριά,μπέικον,και ψιλοκομμένες φετες ντομάτας! τις φέτες του ψωμιού τις μουλιάζαμε σε χτυπιμένο αυγό (αν θέλουμε το κάνουμε αυτό).
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 29-7-08  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ.ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    #
    Σχόλιο από RITSA, 14-12-08  
    Είναι τέλειο! Εγώ ρίχνω σε κάθε στρώση ψώμιου την κρέμα γάλακτος(αλλά δεν βάζω αυγά)και έτσι δεν χρειάζεται να περιμένω να μουλιάσει. Φουρνίζω αμέσως. Είναι πολύ καλό και με ψιλοκομμένη πιπεριά και κομματάκια λουκάνικο.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-12-08  
    #
    Σχόλιο από panoskal, 5-2-09  
    #
    Σχόλιο από jasmine, 25-9-09  
    poli oraio,to dokomasa.kai go me dio stroseis to ekana kai vgike mourlia!
    #
    Σχόλιο από athinalimperi2, 9-12-09  
    ta phroynakia ta ebala προκαταβολικα γιατι την ξερω την συνταγη και ξερω πωσ ειναι υπεροχη
    #
    Σχόλιο από yamilleh, 15-12-09  
    Αυτό είναι σουφλέ.Απλά εξαιρετικό.Εγλυφαν κ τα δάχτυλά τους.Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι δεν φτάνουν οι 10 φέτες ψωμί,εγώ χρειάστηκα 1 πακέτο.
    #
    Σχόλιο από mike25, 6-1-10  
    παρα πολυ νοστιμο και αρκετα χορταστικο!!
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 6-1-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία απο το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσουμε να πιει τα υγρά του ,και να το ψήσουμε το πρωί.
    #
    Σχόλιο από supermam, 10-2-10  
    Πολύ καλή η συνταγή σου. Εγώ έβαλα λίγη πάριζα αντί για ζαμπόν και μόνο δύο στρώσεις ψωμί. Δεν νομίζω οι 10 φέτες ψωμί να φτάνουν για τρεις στρώσεις εκτός αν το βάζεις αραιά κι αφήνεις κενά ανάμεσα.Πάντως μου έγινε πολύ αφράτο.
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 28-3-10  
    πολυ ωραια,νοστιμη κ ευκολη συνταγη..μπραβο!!!5 πιρουνακια απο εμενα!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-6-10  
    Είναι ανάγκη να μουλιάσει για 2 ώρες;;; (Διότι μου φαίνονται πολλές...)
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 20-6-10  
    ΤΕΛΕΙΟ! Μόνο που μου κάηκε λίγο από πάνω... Την επόμενη φορά στην αρχή θα το καλύψω με ασημόχαρτο και μετα θα το βγαλω...
    #
    Σχόλιο από doratela, 1-10-10  
    Πολύ ωραίο το σουφλέ!!! Κανείς δεν κατάλαβε ότι υπήρχαν ψωμάκια μέσα. Χρησιμοποίησα 20 φέτες ψωμί, τις οποίες τις έψησα προηγουμένως και δεν χρειάστηκε να κόψω την κόρα. Ίσως το ταψάκι να είναι πιο μεγάλο, έβαλα και 3 στρώσεις ψωμί. Έγινε πολύ καλό στο ψήσιμο,το σκέπασα στην αρχή με αλουμινόχαρτο. Σίγουρα θα το ξανακάνω!!!!
    #
    Σχόλιο από mariazerta, 6-3-11  
    ευχαριστω παρα πολυ..μ'αρεσει σαν συνταγη αλλα δεν θελω να καταλαβουν ποσο ευκολα γινεται!!!!! χιχι!!!! ευχαριστω παρα πολυ!! θα την φτιαξω οπωσδηποτε κ θα επανελθω με πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από peteinitsa, 11-5-11  
    ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΥ ΉΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
    #
    Σχόλιο από glamshine, 30-8-11  
    Εκτύπωσα τη συνταγή και την έδωσα στη μαμά μου και πραγματικά ήταν καταπληκτικό
    ! Όλοι μα όλοι ξετρελάθηκαν. Μπράβο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariazerta, 25-2-11  
    να κανω μια ερωτηση...η γευση του ειναι σαν κεικ?? εννοω καταλαβαινεις οτι εχι ψωμι του τοστ η' γινεται κανονικα σαν σουφλε??
    #
    Σχόλιο από RUBY, 26-2-11  
    mariazerta την έχω κάνει τη συνταγή με κάποιες παραλλαγές και πίστεψε με ΚΑΝΕΙΣ δε καταλαβαίνει ότι έχει μέσα ψωμάκι και όλοι με ρωτούν τι είναι...

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από nanat, 13-1-13  
    Αρκετα καλο για ορεκτικο. Ειναι λιγο βαρυ γι'αυτο καλο ειναι να τρωμε ενα κομματι.(δεν ειναι για χορταση!) Βαζω κι εγω μπεικον και λιιιγο πιπερια. Τη διαφορα ομως την κανει η τριμμενη φρυγανια που βαζω απο πανω!
    Το κανει πιο κρατσανιστο!
    Βαζω και φωτο..
    #
    Σχόλιο από Γεωργία Φωτίου, 23-9-13  
    Super η συνταγή! Αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα γάλα καρύδας και έγινε λίγο πιο ελαφρυ αλλά το ίδιο νόστιμο!
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικα - Συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της milko
    Αγαπημένες συνταγές litsazao
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της litsazao
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της stestol
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της xristoskali