YiotaV
YiotaV @PanVasil
Πειραιάς

Μια έμπνευση της στιγμής, με ότι υλικά είχα στο ψυγείο, κατέληξε να γίνει μια από τις νοστιμότερες πίτες που έχω παρασκευάσει ποτέ. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στον δικό μου φούρνο, ο οποίος είναι λίγο παλαιός κι έχει χαλάσει ο αέρας, πήρε ακριβώς 60 λεπτά για να ψηθεί το σουφλέ, με τις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Φαντάζομαι στους νεότερους φούρνους με αέρα, τα 50 λεπτά ή ίσως και λιγότερο, θα είναι αρκετά. Όταν ψηθεί το σουφλέ, μην το κόψετε αμέσως γιατί μπορεί να "κάτσει". Αφήστε το έξω να κρυώσει λίγο για 10-15 λεπτά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  3. 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  4. 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 10-15 μικρά κυβάκια τυρί που λιώνει
  7. αλάτι
  8. πιπέρι λευκό
  9. Για τη γέμιση
  10. 1/2 κιλό σπανάκι προβρασμένο ελαφριά και πολύ καλά στραγγισμένο
  11. 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  12. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  13. 1/2 ματσάκι μάραθοάνιθο) όχι πολύ ψιλοκομένο
  14. 1 πρέζα ξερό κόλλιαντρο
  15. 1 πρέζα ξερό δυόσμο
  16. 1 πρέζα ρίγανη
  17. 100 γραμ. μπλε τυρί ή ροκφόρ
  18. 200 γραμ. φέτα
  19. αλάτι
  20. πιπέρι
  21. Προαιρετικά1 φλυτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος. Βοηθά τα τυριά να λιώσουν.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα παρασκευάζουμε τη ζύμη μας, ως εξής  Σε ένα μπωλ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει παχύρευστη, απαλή και ομοιόμορφη.

  3. 3

    Κατόπιν ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρομένο πυρέξ διαμέτρου 26-28 εκατοστά και την αφήνουμε να ηρεμήσει, ενόσω παρασκευάζουμε την γέμιση.

  4. 4

    Η διαδικασία παρασκευής της γέμισης είναι η ακόλουθηΣωτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερό, και όταν μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι.

  5. 5

    Σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του σπανακιού και προσθέτουμε το μάραθο. Το αφήνουμε τελευταίο για να κρατήσει το άρωμά του.

  6. 6

    Όταν ολοκληρωθεί το σωτάρισμα τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και χαμηλώνουμε το μάτι στην χαμηλότερη βαθμίδα. Χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

  7. 7

    Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.

  8. 8

    Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να μην μας κόψει το αυγό.

  9. 9

    Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα τυριά, με τελευταία τη φέτα.

  10. 10

    Δεν σταματάμε να αναδεύουμε απαλά το φαγητό, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  11. 11

    Όταν ετοιμαστεί η γέμισή μας, την ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο πυρέξ που έχουμε ήδη την ζύμη μας. Την τοποθετούμε όσο μπορούμε, στο κέντρο του πυρέξ.

  12. 12

    Όταν προσθέσουμε όλη την γέμιση, δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση, την οποία γεμίζουμε με ζύμη την οποία "κλέβουμε" με ένα κουταλάκι από τις άκρες.

  13. 13

    Τέλος, ρίχνουμε πάνω από το σουφλέ μας μικρά κομματάκι βούτυρο, τα οποία θα το βοηθήσουν να πάρει όμορφο χρώμα, χωρίς να τσουρουφλιστεί.

  14. 14

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά.

  15. 15

    Καλή επιτυχία.

Αντιδράσεις

Από

YiotaV
YiotaV @PanVasil
στις
Πειραιάς