Σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
MAGEIRISSA, 01.03.08

Περιγραφή

Ενα εύκολο,γρήγορο και νόστιμο σουφλέ τυριού που θα σας καταπλήξει.
Σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. kerrygold τριμμένο
  • 6 αυγά (χώρια οι κρόκοι-χώρια τ' ασπράδια)
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Φτιάχνει: για 10 - 15 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με το γάλα,το αλεύρι και το βούτυρο. Οταν πήξει κατεβάζουμε απ'τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας δυνατά. Ρίχνουμε επίσης τα τυριά και το ζαμπόν,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε τ' απράδια στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στην κρύα μπεσαμέλ ανακατεύοντας με ανοξείδωτο κουτάλι πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με φρυγανιά,φόρμα για σουφλέ Νο 24, φροντίζοντας να φτάσει 2 δάχτυλα πριν την κορυφή.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 40 έως 45 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει προσοχή στη μαρέγκα να γίνει αρκετά σφιχτή και βάζουμε στο φούρνο χωρίς να χτυπήσουμε τη φόρμα (μη φύγει ο αέρας). Επίσης μπορούμε να βάλουμε και 150 γρ.μπέικον ψιλοκομμένο.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 14-10-08  
    MAGEIRISSA το αλεύρι να ειναι για όλες τις χρήσεις ή αυτό που φουσκώνει μόνο του? Επίσης ψήνουμε στος 200 στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-10-08  
    vasiliki2 εγώ χρησιμοποιώ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ψήνω στον αέρα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από elenh!, 11-1-10  
    γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν κανω την συνταγη οπως την λες κ βαλω κ μακαρονια..πενες η κατι παρομιο..θα εχει καλο αποτελεσμα...???
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 11-1-10  
    Τι να σου πω elenh, δεν έχω φτιάξει τη συνταγή αυτή με πέννες, ή κάτι σε ζυμαρικό.
    Ίσως εννοείς το ογκρατεν που έχει μέσα ζυμαρικό. Μπορείς να βρεις πολλές συνταγές για ογκρατεν στην αναζήτηση, εδώ στο σαιτ μας.
    Αν φτιάξεις αυτή εδώ τη συνταγή, καλή επιτυχία, θα περιμένω τις εντυπώσεις σου. Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια αν και θα προτιμούσα να το δοκιμάσεις πρώτα.
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 9-8-10  
    Μου άρεσε πολύ και είναι πολύ απλό να την ακολουθήσεις!!!! :-)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-9-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ aggeloskiagmeni!
    #
    Σχόλιο από Maria Eleuteria Latsis, 26-11-11  
    Πριν δοκιμασω την συνταγη θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να αντικαταστησω το αλευρι στην μπεσαμελ με σιμιγδαλι.Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-11-11  
    Maria Eleuteria γεια σου, στη συνταγή αυτή, δε μπορείς να αντικαταστήσεις το αλεύρι με σιμιγδάλι.
    Θα περιμένω τα σχόλιά σου αν δοκιμάσεις τη συνταγή μου.
    Ζητώ συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, έλειπα ένα διάστημα.
    #
    Σχόλιο από nikolena, 3-12-11  
    Χαιρετώ!για να μην κατεβάζω τη ζυγαριά μόνο για ένα ζύγισμα μήπως μπορείς να μου πείς πόσο περίπου είναι σε κούπα το αλεύρι; τα υπόποιπα τα ξέρω, ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Maria Eleuteria Latsis, 3-12-11  
    MAGEIRISSA,δοκιμασα την συνταγη με την διαφορα (μην με μαλωσεις) του οτι εβαλα τελικα σιμιγδαλι στην μπεσαμελ.Ηταν τελειο,φουσκωσε υπεροχα και απο γευση ξετρελλαθηκαν το μεσημερι στο τραπεζι.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-12-11  
    Για την μετατροπή των γραμμαρίων αλευριού σε φλιτζάνια, κοίτα στις μετατροπές εδώ http://www.sintagespareas.gr/metatropes
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-12-11  
    Maria Eleuteria χαίρομαι που έκανες τις αλλαγές σου και το αποτέλεσμα σας άρεσε. Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για την παραλλαγή που μας προτείνεις. Οοοοχι δε θα σε μαλώσω, μια πηρουνιά θα ήθελα να με κεράσεις. ;)

    Ναυσικά μου, σ'ευχαριστώ για την παρέμβαση!
    #
    Σχόλιο από nikolena, 20-4-12  
    σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση
    #
    Σχόλιο από despinal, 2-7-13  
    Δεν είχαμε ξαναφάει κάτι παρόμοιο, όμως ήταν υπέροχο! Πολλά μπράβο!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 15-7-13  
    Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγή μου!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 24-1-14  
    Χρησιμοποιώ αυτήν την συνταγή όταν θέλω ένα κλασικό σουφλέ και μου πετυχαίνει πάντα. Σε ευχαριστώ πολύ.

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 14-10-08  
    MAGEIRISSA το αλεύρι να ειναι για όλες τις χρήσεις ή αυτό που φουσκώνει μόνο του? Επίσης ψήνουμε στος 200 στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-10-08  
    vasiliki2 εγώ χρησιμοποιώ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ψήνω στον αέρα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από elenh!, 11-1-10  
    γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν κανω την συνταγη οπως την λες κ βαλω κ μακαρονια..πενες η κατι παρομιο..θα εχει καλο αποτελεσμα...???
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 11-1-10  
    Τι να σου πω elenh, δεν έχω φτιάξει τη συνταγή αυτή με πέννες, ή κάτι σε ζυμαρικό.
    Ίσως εννοείς το ογκρατεν που έχει μέσα ζυμαρικό. Μπορείς να βρεις πολλές συνταγές για ογκρατεν στην αναζήτηση, εδώ στο σαιτ μας.
    Αν φτιάξεις αυτή εδώ τη συνταγή, καλή επιτυχία, θα περιμένω τις εντυπώσεις σου. Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια αν και θα προτιμούσα να το δοκιμάσεις πρώτα.
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 9-8-10  
    Μου άρεσε πολύ και είναι πολύ απλό να την ακολουθήσεις!!!! :-)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-9-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ aggeloskiagmeni!
    #
    Σχόλιο από Maria Eleuteria Latsis, 26-11-11  
    Πριν δοκιμασω την συνταγη θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να αντικαταστησω το αλευρι στην μπεσαμελ με σιμιγδαλι.Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-11-11  
    Maria Eleuteria γεια σου, στη συνταγή αυτή, δε μπορείς να αντικαταστήσεις το αλεύρι με σιμιγδάλι.
    Θα περιμένω τα σχόλιά σου αν δοκιμάσεις τη συνταγή μου.
    Ζητώ συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, έλειπα ένα διάστημα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-12-11  
    Maria Eleuteria χαίρομαι που έκανες τις αλλαγές σου και το αποτέλεσμα σας άρεσε. Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για την παραλλαγή που μας προτείνεις. Οοοοχι δε θα σε μαλώσω, μια πηρουνιά θα ήθελα να με κεράσεις. ;)

    Ναυσικά μου, σ'ευχαριστώ για την παρέμβαση!
    #
    Σχόλιο από nikolena, 20-4-12  
    σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση
    #
    Σχόλιο από despinal, 2-7-13  
    Δεν είχαμε ξαναφάει κάτι παρόμοιο, όμως ήταν υπέροχο! Πολλά μπράβο!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 15-7-13  
    Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγή μου!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 24-1-14  
    Χρησιμοποιώ αυτήν την συνταγή όταν θέλω ένα κλασικό σουφλέ και μου πετυχαίνει πάντα. Σε ευχαριστώ πολύ.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nikolena, 3-12-11  
    Χαιρετώ!για να μην κατεβάζω τη ζυγαριά μόνο για ένα ζύγισμα μήπως μπορείς να μου πείς πόσο περίπου είναι σε κούπα το αλεύρι; τα υπόποιπα τα ξέρω, ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Maria Eleuteria Latsis, 3-12-11  
    MAGEIRISSA,δοκιμασα την συνταγη με την διαφορα (μην με μαλωσεις) του οτι εβαλα τελικα σιμιγδαλι στην μπεσαμελ.Ηταν τελειο,φουσκωσε υπεροχα και απο γευση ξετρελλαθηκαν το μεσημερι στο τραπεζι.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-12-11  
    Για την μετατροπή των γραμμαρίων αλευριού σε φλιτζάνια, κοίτα στις μετατροπές εδώ http://www.sintagespareas.gr/metatropes

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Για δοκιμη  φαγητα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Αλμυρουλια
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Ορεκτικα - Συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της milko
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis