Σουφλέ μελιτζάνας με τυριά και σάλτσα
Γρήγορο σουφλεδάκι για μπουφέ αλλα και συνοδευτικό! Προσωπικά τρελλαίνομαι για μελιτζάνες με τυριά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά της αρεσκείας σας καθώς και pummaro αντι για φρέσκες ντομάτες. Επίσης αν σας αρέσει και η γεύση της κρέμας μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρέμα γάλακτος. Αν δεν θέλετε να γίνει το φαγητό βαρύ μπορείτε να ψήσετε στο φούρνο λίγο τις μελιτζάνες αντι να τις τηγανίσετε .Γίνονται εξίσου τέλειες! Καλή όρεξη!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό για 1-2 ώρες να βγάλουν το ζουμί τους.
-
2
Ετοιμάζουμε την σάλτσα με μισό ποτήρι νερό αλάτι και πιπέρι.
-
3
Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε ελαφρά.
-
4
Τις βάζετε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
-
5
Στρώνετε σε ενα πυρέξ τις μελιτζάνες και ρίχνετε απο πάνω τα τυριά.
-
6
Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε τις μελιτζάνες.
-
7
Αλατοπιπερώνετε ελάχιστα απο πάνω.
-
8
Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα τυριά και να απορροφήσουν το γάλα και τα αυγά.
-
9
Οταν ψηθεί αφήνετε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
-
10
Τέλος περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας.
Σχόλια