Σουφλέ μπαχτσέ
Ξεκίνησα να κάνω ένα σουφλέ πατάτας και αυτοσχεδίασα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατατες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
-
2
Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση αν είναι πολύ μικρά ή σε φετες αν είναι μεγαλύτερα.
-
3
Κόβουμε σε κυβακια τα υπολοιπα λαχανικα.
-
4
Σε ένα βαθυ τηγάνι βαζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.
-
5
Σβήνουμε με το κρασι και αφήνουμε να εξατμιστει.
-
6
Όταν μαλακώσουν οι πατατες τις σουρώνουμε και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλειο ή με ένα πιρούνι. Δεν μας πειράζει αν μεινουν κάποια κομμάτακια.
-
7
Σε ένα μπολ αναμειγνειουμε τις πατάτες με τα τυριά, την κρεμά γάλακτος, τα αυγά.
-
8
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
9
Στο τέλος προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικα και ανακατεβουμε απαλά.
-
10
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σχόλια