Σουφλέ ψαρονέφρι
Είναι ένα απίθανο φαγητό, που μαγειρεύεται εύκολα! Πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα πολύ πολύ νόστιμο!! Δοκιμάστε το, αξίζει....!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγούλα είναι της μαμάς μου και είναι εγγυημένη η επιτυχία!!
Υλικά
-
1 ψαρονέφρι (κομμένο μπουκίτσες)
-
2 ξερά κρεμμυδάκια
-
2 πιπεριές προτίμησής σας (π.χ κόκκινη & κίτρινη)
-
2 καρότα
-
2 κουτιά μανιτάρια
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
-
ελάχιστο ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι από κόκκινο κρασί
-
2 τριμμένο τυράκι (διάφορα)
-
λίγες φέτες τυρί του τοστ
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Έχουμε πλύνει και στραγγίσει το κρεατάκι μας και του βάζουμε τα μπαχαρικά μας.
-
2
Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, πιπεριές και καρότα με το λαδάκι, ρίχνουμε επίσης τα μανιτάρια και έπειτα βάζουμε και το κρεατάκι μας να τσιγαριστεί μαζί.
-
3
Σβήνουμε με το κρασάκι κai μόλις εξατμιστει (σε 2') ρίχνουμε και 1 ποτηράκι νερό να μαλακώσει το κρέας.
-
4
Έπειτα όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας αυτής το ρίχνουμε στο πυρεξάκι μας ή στο ταψί. Από πάνω βάζουμε όλο το τυρί το τριμμένο και τα ανακατεύουμε.
-
5
Το βάζουμε στον φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
-
6
Μετά από 45' το βγάζουμε από τον φούρνο του απλώνουμε από πάνω τις φέτες τυρί και την κρέμα γάλακτος (δεν ανακατεύουμε). Το ξαναβάζουμε στον φούρνο σκεπασμένο για 10'.
-
7
Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε πάλι λιγάκι στον φούρνο μέχρι να ροδίσει λιγάκι...κι έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια