Σουφλέ σοκολάτας 3
Υπέροχο κέικ για όσους είναι λάτρες της σοκολάτας. Είναι πολύ ωραίο
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να πετύχει το κέικ θέλει μεγάλη προσοχή στο ψήσιμο και μόνο για 15' Συνταγή της Νίνας Ιωαννίδου από το βιβλίο της Μαγειρεύοντας στο Σπίτι με χορηγό την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ
Υλικά
-
2 κούπες αλεύρι
-
2 φακέλους κουβερτούρα σε σταγόνες
-
250 γρ σοκολάτα γάλακτος
-
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
-
8 αυγά
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος και το βούτυρο
-
2
Προσθέτετε τους 8 κρόκους και ανακατεύετε καλά
-
3
Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε μονομιάς τη ζάχαρη
-
4
Μέσα στο μείγμα σοκολάτας ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε λίγη-λίγη τη μαρέγκα
-
5
Λαδώνετε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση, βάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς για 15' μόνο
-
6
Το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε
-
7
Όταν το κόψετε, το εσωτερικό του θα πρέπει να είναι σαν ρευστή σοκολάτα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια