Σουφλέ σοκολάτας με σοκολάτα γάλακτος
Εύκολο, γρήγορο, απλά τέλειο!!!
Υλικά
-
150 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-
100 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
-
250 γρ βούτυρο σε κομμάτια
-
5 αβγά
-
150 γρ ζάχαρη
-
100 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τις σοκολάτες με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
-
2
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
3
Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
-
4
Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
-
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
-
6
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια.
-
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό
Σχόλια (2)