Σουφλέ Σοκολάτας
Υλικά
-
250 gr κουβερτούρα
-
180 gr μαργαρίνη
-
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
-
3 κ.σ. φαριναπ
-
6 αβγά
-
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
-
ΠροαιρετικάΚρέμα γάλακτος ή παγωτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
-
3
Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
-
4
Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκαςθα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
-
6
Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου.
-
7
Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.
Σχόλια (33)