Σουφλέ Σπανάκι

Bαθμολογία: 4.625
       
 
8 ψήφοι
mama, 12.03.08

Περιγραφή

Η πιο αγαπημένη μου εκδοχή του σουφλέ με σπανάκι... και πολύ εύκολη...
Σουφλέ Σπανάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξηρό
  • 4 αυγά
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ.μπέικιν
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/4 φέτα
  • λίγο κεφαλοτύρι αλμυρό
  • 200γρ αλεύρι για όλα
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά , Αβγά , Σπανάκι , Γάλα
Φτιάχνει: μια μικρή φόρμα κέικ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Έχουμε ετοιμάσει και αλατίσει τα ψιλοκομμένα λαχανικά ανακατεμένα στο τρυπητό για να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνά.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, λάδι και το γάλα πολύ καλά. Τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
  3. Τρίβουμε τα τυριά και ρίχνουμε τα μισά στο μίγμα.
  4. Παίρνουμε ένα πυρέξ βαθύ και ρίχνουμε τη μισή ζύμη και απο πάνω χόρτα και τυριά.
  5. Επαναλαμβάνουμε δεύτερη φορά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 για 40 με 45 λεπτά. Καλή σας όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βαθύ πυρέξ έχει σημασία γιατί θα φουσκώσει αρκετά. Μπορείτε να το ψήσετε και σε φόρμα για κέικ για μπουφέ ή τραπέζι, είναι πανέμορφο!!

Το σπανάκι να είναι 1 κιλό όταν είναι ακαθάριστο.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από mama, 13-3-08  
    Να διευκρινήσω ότι το σπανάκι να είναι 1 κιλό ακαθάριστο...Σύντομα θα στείλω και φωτογραφία..
    #
    Σχόλιο από christina.f, 13-3-08  
    μμμ...φαινεται νοστιμότατο!!! Και χωρίς πολλές θερμίδες. Θα το δοκιμάσω σιγουρα τις επόμενες μέρες, το σπανάκι είναι η αδυναμία μου (μαζί με πολλά άλλα)
    #
    Σχόλιο από mamaka, 18-3-09  
    Το τυρί σε ποιο μείγμα μπαινει; Στο μείγμα της ζύμης ή στο μείγμα με το σπανάκι; Ααα!! Και κάτι ακόμα! Πάει ζύμη, σπανάκι, ζύμη,σανάκι ή κάπως αλλιώς;Εγώ πάντως το έκανα έτσι, δεν ξέρω βέβαια αν το έκανα σωστά αλλά έγινε πεντανόστημο.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-3-09  
    Πολύ νόστιμο και ευπαρουσίαστο!
    Αυτό που έκανα λάθος, ήταν ότι δεν έκοψα το σπανάκι πολύ ψιλό. Ακόμα κι έτσι,τίποτα δεν άλλαξε τη γεύση του, ήταν πεντανόστιμο!
    Σ'ευχαριστούμε για τη νόστιμη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από χανια, 30-11-09  
    πολυ ωραιο αλλα φοβηθηκα να το βαλω στην φορμα του κεικ διοτι μου φενοταν οτι δεν χωραει και ελεγες οτι φουσκωνη κιολας το εβαλα στο ταψι το οποιο του επεσε μεγαλο και στι τελος ηταν μια πιτα 2 εκατοστων την αλλη φορα θα το κανω στην φορμα ηταν βεβαια πεντανοστιμο αα και καλο ειναι να το σερβιρεις γρηγορα μετα που θα ψιθει διοτι σφιγγει
    #
    Σχόλιο από marry_va, 7-12-09  
    την έφτιαξα πριν από λίγο αλλά δεν μου πέτυχε.Κατ΄αρχήν το ένα κιλό σπανάκι έπεσε πολύ για τη φόρμα του κέικ και έτσι έβαλα μόνο το μισό. στη συνέχεια δεν ήξερα αν θα έπρεπε να βουτυρώσω ή αλευρώσω τη φόρμα και έτσι την άφησα έτσι. Μάλλον δεν στράγγιξα καλά τα χόρτα και έχει παραμείνει στον πάτο πολύ ζουμι και δεν έχει αφήσει την ζύμη να γίνει κρούστα.
    Την έβαλα για ψήσιμο στην αντίσταση πάνω κάτω αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι μάλλον θέλει ψήσιμο στον αέρα. Η γεύση είναι ωραία αλλά από εμφάνιση μάπα.Μήπως έπρεπε να ζεματίσουμε τα χόρτα πρώτα έτσι ώστε να καθήσουν και να μην χρειάζεται τόση ώρα στο φούρνο;
    #
    Σχόλιο από 911drums, 14-12-10  
    paidia eftiaxa to soufle kai itan gamato..
    mpravo!!!
    evala 200 gram kefalotyri..
    #
    Σχόλιο από macacao, 11-2-11  
    Η συνταγή είναι...άπαιχτη.Πολύ εύκολη,ευπαρουσίαστο πιάτο και προπάντων ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από meloula, 22-5-12  
    Πολύ ωραία συνταγή.
    Έβαλα το μισό μείγμα χορταρικών, όμως.
    Μας άρεσε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 20-1-14  
    Το έφτιαξα σε πυρεξ, αλλα δε μου φουσκωσε ιδιαίτερα.. Απο γέυση σουπερ!!
    Ευχαριστώ!
    =)

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mama, 13-3-08  
    Να διευκρινήσω ότι το σπανάκι να είναι 1 κιλό ακαθάριστο...Σύντομα θα στείλω και φωτογραφία..
    #
    Σχόλιο από christina.f, 13-3-08  
    μμμ...φαινεται νοστιμότατο!!! Και χωρίς πολλές θερμίδες. Θα το δοκιμάσω σιγουρα τις επόμενες μέρες, το σπανάκι είναι η αδυναμία μου (μαζί με πολλά άλλα)
    #
    Σχόλιο από mamaka, 18-3-09  
    Το τυρί σε ποιο μείγμα μπαινει; Στο μείγμα της ζύμης ή στο μείγμα με το σπανάκι; Ααα!! Και κάτι ακόμα! Πάει ζύμη, σπανάκι, ζύμη,σανάκι ή κάπως αλλιώς;Εγώ πάντως το έκανα έτσι, δεν ξέρω βέβαια αν το έκανα σωστά αλλά έγινε πεντανόστημο.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-3-09  
    Πολύ νόστιμο και ευπαρουσίαστο!
    Αυτό που έκανα λάθος, ήταν ότι δεν έκοψα το σπανάκι πολύ ψιλό. Ακόμα κι έτσι,τίποτα δεν άλλαξε τη γεύση του, ήταν πεντανόστιμο!
    Σ'ευχαριστούμε για τη νόστιμη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από χανια, 30-11-09  
    πολυ ωραιο αλλα φοβηθηκα να το βαλω στην φορμα του κεικ διοτι μου φενοταν οτι δεν χωραει και ελεγες οτι φουσκωνη κιολας το εβαλα στο ταψι το οποιο του επεσε μεγαλο και στι τελος ηταν μια πιτα 2 εκατοστων την αλλη φορα θα το κανω στην φορμα ηταν βεβαια πεντανοστιμο αα και καλο ειναι να το σερβιρεις γρηγορα μετα που θα ψιθει διοτι σφιγγει
    #
    Σχόλιο από marry_va, 7-12-09  
    την έφτιαξα πριν από λίγο αλλά δεν μου πέτυχε.Κατ΄αρχήν το ένα κιλό σπανάκι έπεσε πολύ για τη φόρμα του κέικ και έτσι έβαλα μόνο το μισό. στη συνέχεια δεν ήξερα αν θα έπρεπε να βουτυρώσω ή αλευρώσω τη φόρμα και έτσι την άφησα έτσι. Μάλλον δεν στράγγιξα καλά τα χόρτα και έχει παραμείνει στον πάτο πολύ ζουμι και δεν έχει αφήσει την ζύμη να γίνει κρούστα.
    Την έβαλα για ψήσιμο στην αντίσταση πάνω κάτω αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι μάλλον θέλει ψήσιμο στον αέρα. Η γεύση είναι ωραία αλλά από εμφάνιση μάπα.Μήπως έπρεπε να ζεματίσουμε τα χόρτα πρώτα έτσι ώστε να καθήσουν και να μην χρειάζεται τόση ώρα στο φούρνο;
    #
    Σχόλιο από 911drums, 14-12-10  
    paidia eftiaxa to soufle kai itan gamato..
    mpravo!!!
    evala 200 gram kefalotyri..
    #
    Σχόλιο από macacao, 11-2-11  
    Η συνταγή είναι...άπαιχτη.Πολύ εύκολη,ευπαρουσίαστο πιάτο και προπάντων ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από meloula, 22-5-12  
    Πολύ ωραία συνταγή.
    Έβαλα το μισό μείγμα χορταρικών, όμως.
    Μας άρεσε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 20-1-14  
    Το έφτιαξα σε πυρεξ, αλλα δε μου φουσκωσε ιδιαίτερα.. Απο γέυση σουπερ!!
    Ευχαριστώ!
    =)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 89 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 446 αγαπημένων συνταγών, του/της nadiaV
    ογκρατεν σουφλε
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Πιτες-Αλμυρα κεικ μουρλια!!!!
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef
    ΣΟΥΦΛΕ-ΠΙΤΣΕΣ
    Ένα βιβλίο 111 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris