Σουφλέ Σπανάκι
Η πιο αγαπημένη μου εκδοχή του σουφλέ με σπανάκι... και πολύ εύκολη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Το βαθύ πυρέξ έχει σημασία γιατί θα φουσκώσει αρκετά. Μπορείτε να το ψήσετε και σε φόρμα για κέικ για μπουφέ ή τραπέζι, είναι πανέμορφο!!Το σπανάκι να είναι 1 κιλό όταν είναι ακαθάριστο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Έχουμε ετοιμάσει και αλατίσει τα ψιλοκομμένα λαχανικά ανακατεμένα στο τρυπητό για να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνά.
-
2
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, λάδι και το γάλα πολύ καλά. Τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
-
3
Τρίβουμε τα τυριά και ρίχνουμε τα μισά στο μίγμα.
-
4
Παίρνουμε ένα πυρέξ βαθύ και ρίχνουμε τη μισή ζύμη και απο πάνω χόρτα και τυριά.
-
5
Επαναλαμβάνουμε δεύτερη φορά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 για 40 με 45 λεπτά. Καλή σας όρεξη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)