Σουφλέ τυριών

Bαθμολογία: 4.4444
       
 
9 ψήφοι
Μαρούλι, 08.11.08

Περιγραφή

Είναι ένα σουφλέ για λάτρεις των τυριών! Μεγάλη αμαρτία που όμως γίνεται εξίσου τέλεια με τυριά light (π.χ. 17% λιπαρά).
Σουφλέ τυριών

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεσαίο μέγεθος)
  • 4 αυγά
  • 3 τυριά που λιώνουν τριμμένα, καθένα από 250-300 γρ.(π.χ. μίλνερ, έμμενταλ, κασέρι)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά , Αβγά , Γάλα
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας
  2. Καλύπτουμε το κάτω μέρος του με μία στρώση από το ψωμί
  3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε το ψωμάκι
  4. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε 4 ώρες να μουσκέψει το ψωμί
  5. Ρίχνουμε τα τυριά
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς (ώσπου να κάνει κιτρινοκαφέ κρούστα)

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι συνταγή της μητερούλας μου Άννας. Πρέπει να σερβιριστεί ζεστό! Μπορείτε να βάλετε μαύρο ψωμί με σπόρους, γίνεται τέλειο... Αλλά μην παραλείψετε να το αφήσετε 4 ώρες να μουσκέψει!

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 11-11-08  
    H συνταγή σου είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη και τα 4 πιρουνάκια τα κέρδισες με την αξία σου.
    Σε παρακαλώ όμως, μην την ονομάζεις τη συνταγή σου "σουφλέ" γιατί δεν είναι σουφλέ. Οταν λέμε σουφλέ εννούμε ένα φαγάκι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής.
    Κατά τα άλλα, υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    Αγαπητέ Ερασιτέχνη Μάγειρα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσον αφορά στην ονομασία, έτσι την έμαθα, έτσι σας την γράφω... Αν εσύ ως πιο ειδικός έχεις μια πρόταση για καλύτερη ονομασία, δεν έχω αντίρρηση να την αλλάξω (με πρόσθεση διευκρινιστικού σχολίου)!
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 11-11-08  
    Πολύ ωραία αυτή η συνταγή και αν μου επιτρέπεις Μαρουλακι να κάνω μια εισηγηση εγω το φτιαχνω παντα μετα απο παρτυ-θα εξηγησω-κανω τοστ για τα μικρα και αφαιρώ την κορα Ή pizza με βαση τοστ για ευκολια.ΟΛΑ τα σκληρα για να μην τα πεταξω ταφτιαχνω με αυτο τον τροπο!Όπως λες τα μουσκευω βαζω αυγά και τυρια!!Μην φοβηθειτε φιλες μου γινεται και με μαλακο ψωμι και με...απομειναρια!!Ορμάτε του!Εγώ βαζω και μανιταρια ή/και αλλαντικά αλλα σιγουρα μπορειτε να τα παραλειψετε!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    Ευχαριστώ Andrea, πολύ χρήσιμη εισήγηση, θα το δοκιμάσω όταν έχω απομεινάρια... Και ναι, η αλήθεια είναι ότι η συνταγή κανονικά έχει και ζαμπονάκι. Οι κρεατοφάγοι μπορούν να το προσθέσουν πάνω από το μουλιασμένο ψωμί, πριν βάλουν το τυρί!
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 11-11-08  
    Συγνώμη Μαρουλακι,ξεχασα να ψηφισω!ΚΑι φυσικά 5 γιατι ειναι γρηγορο, ευκολο ΚΑΙ οικονομικο!Θες ναλλαξεις τον τιτλο?
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    Ε μάλλον, περιμένω την πρόταση του Ερασιτέχνη Μάγειρα, αφού καθόλου δεν του άρεσε η ονομασία... Εσύ πως ονομάζεις τη δική σου συνταγη; Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    sorry, πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 11-11-08  
    Μμμμ..κι εγω οταν τους το παρουσιασα για πρωτη φορα σουφλε τους ειπα οτι ειναι..θες να το βαλεις στο φορουμ οτι ψαχνεις για νονο?Θα παρεις αρκετες ιδεες..θα σκεφτω κι εγω και θα σου πω μετα το break μου.
    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 11-11-08  
    Αν σε πίκρανα τόσο πολύ με το να μην χαρακτηρίσω το πεντανόστιμο φαγητό σου "σουφλέ" σου ζητώ πραγματικά συγγνώμη και παρακαλώ να ξεχάσεις το σχόλιό μου (αλλά όχι τα πηρουνάκια μου). Πάντως αν ενδιαφέρεσαι κοίτα στη διεύθυνση http://en.wikipedia.org/wiki/Souffl%C3%A9
    #
    Σχόλιο από basil, 11-11-08  
    Πολύ νόστιμη συντάγη, τη θυμάμαι απο μικρή στα διάφορα πάρτυ που μας καλούσαν.
    #
    Σχόλιο από kostas, 11-11-08  
    ωραια η συνταγη αλλα βρε μαρουλι μου 4 ωρες να μουσκεψει το ψωμι????ΗΜΑΡΤΟΝ.το πολυ 5-10 λεπτα θελει:))))))))
    #
    Σχόλιο από kostas, 11-11-08  
    και τα αυγα να τα χτυπησεις μαζι με το γαλα
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 12-11-08  
    Μπράβο Μαρούλι, πολύ ωραία συνταγή.Εγώ προσθεσα και μπέικον ψιλοκομμένο και έγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από MariaV, 9-5-09  
    Οταν λες ''μεσαιο μεγεθος''στο γαλα,ποιο εννοεις?αυτο των 400 γρμ.?
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 9-5-09  
    Καλησπέρα Μαρία, επειδή δεν είμαι στην Ελλάδα δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πόσα ml έχει μέσα το μεσαίο κουτί. Όμως στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν απ΄ότι θυμάμαι ένα μικρό μεταλλικό δοχείο και ένα μεγαλύτερο. Εσύ θα πάρεις το μεγαλύτερο... Εγώ αυτό που χρησιμοποιώ έχει μέσα 340 γρ. επειδή εδώ που είμαι αυτό είναι το μεσαίο. Αλλά η συνταγή είναι της μητέρας μου που μένει Ελλάδα, άρα αν είναι 400 γρ. το ελληνικό τότε βάλε 400 γρ. Δε νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά να σου πω την αλήθεια...
    #
    Σχόλιο από MariaV, 9-5-09  
    Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση Μαρουλι.Εβαλα το κουτι των 400γρμ.Τωρα θα το βαλω στο φουρνο.Το μουσκεψα 4 ωρες και τα τυρια ειναι ολα με χαμηλα λιπαρα.Απο γευση θα σου πω αυριο.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 5-3-10  
    Πολύ καλό και ευκολο!
    #
    Σχόλιο από maraki edessa, 15-4-10  
    πραγματηκα υπεροχη η συνταγη σου!!!!
    #
    Σχόλιο από viveta, 15-3-13  
    Φαίνεται και πρέπει να είναι πολύ νόστιμο, αλλά σουφλέ δεν είναι σε καμία περίπτωση...
    #
    Σχόλιο από somi085, 9-11-13  

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 11-11-08  
    H συνταγή σου είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη και τα 4 πιρουνάκια τα κέρδισες με την αξία σου.
    Σε παρακαλώ όμως, μην την ονομάζεις τη συνταγή σου "σουφλέ" γιατί δεν είναι σουφλέ. Οταν λέμε σουφλέ εννούμε ένα φαγάκι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής.
    Κατά τα άλλα, υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    Αγαπητέ Ερασιτέχνη Μάγειρα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσον αφορά στην ονομασία, έτσι την έμαθα, έτσι σας την γράφω... Αν εσύ ως πιο ειδικός έχεις μια πρόταση για καλύτερη ονομασία, δεν έχω αντίρρηση να την αλλάξω (με πρόσθεση διευκρινιστικού σχολίου)!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    Ευχαριστώ Andrea, πολύ χρήσιμη εισήγηση, θα το δοκιμάσω όταν έχω απομεινάρια... Και ναι, η αλήθεια είναι ότι η συνταγή κανονικά έχει και ζαμπονάκι. Οι κρεατοφάγοι μπορούν να το προσθέσουν πάνω από το μουλιασμένο ψωμί, πριν βάλουν το τυρί!
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 11-11-08  
    Συγνώμη Μαρουλακι,ξεχασα να ψηφισω!ΚΑι φυσικά 5 γιατι ειναι γρηγορο, ευκολο ΚΑΙ οικονομικο!Θες ναλλαξεις τον τιτλο?
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    Ε μάλλον, περιμένω την πρόταση του Ερασιτέχνη Μάγειρα, αφού καθόλου δεν του άρεσε η ονομασία... Εσύ πως ονομάζεις τη δική σου συνταγη; Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 11-11-08  
    sorry, πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 11-11-08  
    Μμμμ..κι εγω οταν τους το παρουσιασα για πρωτη φορα σουφλε τους ειπα οτι ειναι..θες να το βαλεις στο φορουμ οτι ψαχνεις για νονο?Θα παρεις αρκετες ιδεες..θα σκεφτω κι εγω και θα σου πω μετα το break μου.
    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 11-11-08  
    Αν σε πίκρανα τόσο πολύ με το να μην χαρακτηρίσω το πεντανόστιμο φαγητό σου "σουφλέ" σου ζητώ πραγματικά συγγνώμη και παρακαλώ να ξεχάσεις το σχόλιό μου (αλλά όχι τα πηρουνάκια μου). Πάντως αν ενδιαφέρεσαι κοίτα στη διεύθυνση http://en.wikipedia.org/wiki/Souffl%C3%A9
    #
    Σχόλιο από basil, 11-11-08  
    Πολύ νόστιμη συντάγη, τη θυμάμαι απο μικρή στα διάφορα πάρτυ που μας καλούσαν.
    #
    Σχόλιο από kostas, 11-11-08  
    ωραια η συνταγη αλλα βρε μαρουλι μου 4 ωρες να μουσκεψει το ψωμι????ΗΜΑΡΤΟΝ.το πολυ 5-10 λεπτα θελει:))))))))
    #
    Σχόλιο από kostas, 11-11-08  
    και τα αυγα να τα χτυπησεις μαζι με το γαλα
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 12-11-08  
    Μπράβο Μαρούλι, πολύ ωραία συνταγή.Εγώ προσθεσα και μπέικον ψιλοκομμένο και έγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από MariaV, 9-5-09  
    Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση Μαρουλι.Εβαλα το κουτι των 400γρμ.Τωρα θα το βαλω στο φουρνο.Το μουσκεψα 4 ωρες και τα τυρια ειναι ολα με χαμηλα λιπαρα.Απο γευση θα σου πω αυριο.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 5-3-10  
    Πολύ καλό και ευκολο!
    #
    Σχόλιο από maraki edessa, 15-4-10  
    πραγματηκα υπεροχη η συνταγη σου!!!!
    #
    Σχόλιο από viveta, 15-3-13  
    Φαίνεται και πρέπει να είναι πολύ νόστιμο, αλλά σουφλέ δεν είναι σε καμία περίπτωση...
    #
    Σχόλιο από somi085, 9-11-13  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MariaV, 9-5-09  
    Οταν λες ''μεσαιο μεγεθος''στο γαλα,ποιο εννοεις?αυτο των 400 γρμ.?
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 9-5-09  
    Καλησπέρα Μαρία, επειδή δεν είμαι στην Ελλάδα δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πόσα ml έχει μέσα το μεσαίο κουτί. Όμως στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν απ΄ότι θυμάμαι ένα μικρό μεταλλικό δοχείο και ένα μεγαλύτερο. Εσύ θα πάρεις το μεγαλύτερο... Εγώ αυτό που χρησιμοποιώ έχει μέσα 340 γρ. επειδή εδώ που είμαι αυτό είναι το μεσαίο. Αλλά η συνταγή είναι της μητέρας μου που μένει Ελλάδα, άρα αν είναι 400 γρ. το ελληνικό τότε βάλε 400 γρ. Δε νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά να σου πω την αλήθεια...

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Άντρη, 11-11-08  
    Πολύ ωραία αυτή η συνταγή και αν μου επιτρέπεις Μαρουλακι να κάνω μια εισηγηση εγω το φτιαχνω παντα μετα απο παρτυ-θα εξηγησω-κανω τοστ για τα μικρα και αφαιρώ την κορα Ή pizza με βαση τοστ για ευκολια.ΟΛΑ τα σκληρα για να μην τα πεταξω ταφτιαχνω με αυτο τον τροπο!Όπως λες τα μουσκευω βαζω αυγά και τυρια!!Μην φοβηθειτε φιλες μου γινεται και με μαλακο ψωμι και με...απομειναρια!!Ορμάτε του!Εγώ βαζω και μανιταρια ή/και αλλαντικά αλλα σιγουρα μπορειτε να τα παραλειψετε!

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    ογκρατεν σουφλε
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της murto