Μαρούλι
Μαρούλι @cook_8451815

Είναι ένα σουφλέ για λάτρεις των τυριών! Μεγάλη αμαρτία που όμως γίνεται εξίσου τέλεια με τυριά light (π.χ. 17% λιπαρά).

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι συνταγή της μητερούλας μου Άννας. Πρέπει να σερβιριστεί ζεστό! Μπορείτε να βάλετε μαύρο ψωμί με σπόρους, γίνεται τέλειο... Αλλά μην παραλείψετε να το αφήσετε 4 ώρες να μουσκέψει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 5-6 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
  2. 1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεσαίο μέγεθος)
  3. 3 τυριά που λιώνουν τριμμένα, καθένα από 250-300 γρ.(π.χ. μίλνερ, έμμενταλ, κασέρι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας

  2. 2

    Καλύπτουμε το κάτω μέρος του με μία στρώση από το ψωμί

  3. 3

    Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε το ψωμάκι

  4. 4

    Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε 4 ώρες να μουσκέψει το ψωμί

  5. 5

    Ρίχνουμε τα τυριά

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς (ώσπου να κάνει κιτρινοκαφέ κρούστα)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (20)

amateur_chef
amateur_chef @cook_8452340
H συνταγή σου είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη και τα 4 πιρουνάκια τα κέρδισες με την αξία σου.
Σε παρακαλώ όμως, μην την ονομάζεις τη συνταγή σου "σουφλέ" γιατί δεν είναι σουφλέ. Οταν λέμε σουφλέ εννούμε ένα φαγάκι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής.
Κατά τα άλλα, υπέροχο!!!

Από

Μαρούλι
Μαρούλι @cook_8451815
στις