Σουφλέ τυριών
Είναι ένα σουφλέ για λάτρεις των τυριών! Μεγάλη αμαρτία που όμως γίνεται εξίσου τέλεια με τυριά light (π.χ. 17% λιπαρά).
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι συνταγή της μητερούλας μου Άννας. Πρέπει να σερβιριστεί ζεστό! Μπορείτε να βάλετε μαύρο ψωμί με σπόρους, γίνεται τέλειο... Αλλά μην παραλείψετε να το αφήσετε 4 ώρες να μουσκέψει!
Υλικά
-
5-6 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεσαίο μέγεθος)
-
4 αυγά
-
3 τυριά που λιώνουν τριμμένα, καθένα από 250-300 γρ.(π.χ. μίλνερ, έμμενταλ, κασέρι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας
-
2
Καλύπτουμε το κάτω μέρος του με μία στρώση από το ψωμί
-
3
Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε το ψωμάκι
-
4
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε 4 ώρες να μουσκέψει το ψωμί
-
5
Ρίχνουμε τα τυριά
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς (ώσπου να κάνει κιτρινοκαφέ κρούστα)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (20)
Σε παρακαλώ όμως, μην την ονομάζεις τη συνταγή σου "σουφλέ" γιατί δεν είναι σουφλέ. Οταν λέμε σουφλέ εννούμε ένα φαγάκι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής.
Κατά τα άλλα, υπέροχο!!!