κύρια φωτογραφία συνταγής Σουφλέ της Σοφίας

Σουφλέ της Σοφίας

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
kittoula1981
kittoula1981 @cook_8449712
Athens, Greece

Σουφλέ που το φτιάχνω από τότε που ξεκίνησα τις πρώτες απόπειρες μαγειρικής και το οποίο εξαφανίζεται σε χρόνο dt!

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγές υπάρχουν πολλές κι ανάλογα με τη διάθεση βάζω και άλλα υλικά μέσα στο μίγμα τυριών όπως π.χ. πιπεριές πράσινες , κόκκινες (για χρώμα) . Αν θέλω π.χ να γίνει λίγο πιο βαρύ βάζω λουκάνικα κ.ο.κ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
1 πυρέξ μέτριων διαστάσεων
  1. 1 πακέτο πέννες ή ριγκατόνι (ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε και σας αρέσει)
  2. 150 gr τριμμένο reggato
  3. 150 gr τριμμένη παρμεζάνα
  4. 150 gr τριμμένο κεφαλοτύρι
  5. 150 gr τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  6. 150 gr ζαμπόν
  7. 150 gr μπεικον
  8. 1 lt γάλα φρέσκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εν αρχή ην τα μακαρόνια... Κοινώς βράζουμε το ζυμαρικό μας. Καλό θα ήταν να μην το βράσουμε πολύ, να είναι al dente.

  2. 2

    Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τα 4 τυριά μας και ανακατεύουμε

  3. 3

    Κόβουμε το μπεικον και το ζαμπόν, τα προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε

  4. 4

    Σουρώνουμε το ζυμαρικό μας και απλώνουμε την πρώτη στρώση σε βουτυρωμένο πυρέξ.

  5. 5

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό μίγμα τυριών-ζαμπόν-μπεικον.

  6. 6

    Βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα τυριών-ζαμπόν-μπεικον.

  7. 7

    Σ ενα μπολ βάζουμε το γάλα και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα

  8. 8

    Ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά προσέχοντας να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-45 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (27)

τουιτι
τουιτι @cook_8453939
καλοοοοο!!με τα 2 αυγα δεν θα μυριζει?μπορουμε να βαλουμε και τα ζυμαρικα τα χρωματιστα?π.χ.βιδες?

Από

kittoula1981
kittoula1981 @cook_8449712
στις
Athens, Greece