Σουφλέ της Σοφίας

Bαθμολογία: 4.5926
       
 
27 ψήφοι
kittoula1981, 15.01.09

Περιγραφή

Σουφλέ που το φτιάχνω από τότε που ξεκίνησα τις πρώτες απόπειρες μαγειρικής και το οποίο εξαφανίζεται σε χρόνο dt!
Σουφλέ της Σοφίας
photo: sofia-56

Συνταγή από:

kittoula1981

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο πέννες ή ριγκατόνι (ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε και σας αρέσει)
  • 150gr τριμμένο reggato
  • 150gr τριμμένη παρμεζάνα
  • 150gr τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 150gr τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 150gr ζαμπόν
  • 150gr μπεικον
  • 1lt γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 1 πυρέξ μέτριων διαστάσεων
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Εν αρχή ην τα μακαρόνια... Κοινώς βράζουμε το ζυμαρικό μας. Καλό θα ήταν να μην το βράσουμε πολύ, να είναι al dente.
  2. Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τα 4 τυριά μας και ανακατεύουμε
  3. Κόβουμε το μπεικον και το ζαμπόν, τα προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε
  4. Σουρώνουμε το ζυμαρικό μας και απλώνουμε την πρώτη στρώση σε βουτυρωμένο πυρέξ.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό μίγμα τυριών-ζαμπόν-μπεικον.
  6. Βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα τυριών-ζαμπόν-μπεικον.
  7. Σ ενα μπολ βάζουμε το γάλα και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα
  8. Ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά προσέχοντας να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-45 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγές υπάρχουν πολλές κι ανάλογα με τη διάθεση βάζω και άλλα υλικά μέσα στο μίγμα τυριών όπως π.χ. πιπεριές πράσινες , κόκκινες (για χρώμα) . Αν θέλω π.χ να γίνει λίγο πιο βαρύ βάζω λουκάνικα κ.ο.κ.

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    καλοοοοο!!με τα 2 αυγα δεν θα μυριζει?μπορουμε να βαλουμε και τα ζυμαρικα τα χρωματιστα?π.χ.βιδες?
    #
    Σχόλιο από elenavan, 20-1-09  
    Είναι καταπληκτικό. Παλαιότερα που δεν έδινα σημασία στα λιπαρά και όλα αυτά τα σχετικά, το έκανα στα περισσότερα τραπεζια και άκουσον, άκουσον: Αντί για γάλα, έβαζα κρέμα γάλακτος χαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 21-1-09  
    Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω κι εγώ , με παραλαγή τυριών και χωρίς μπέικον , για πιο ελαφρύ . Μόνο που χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος , χωρίς τα αυγά . Αν βάλω γάλα χωρίς τα αυγά , γίνεται καλό ; ( Λόγω χοληστερίνης .) Και αν το γάλα είναι λάϊτ ;
    #
    Σχόλιο από kittoula1981, 21-1-09  
    τουίτι : Αν το γάλα με τα 2 αυγά γίνει ομοιογενές μείγμα δε θα μυρίζει καθόλου πίστεψέ με. Βάλε οτι ζυμαρικό θέλεις, δεν είναι υποχρεωτικά αυτά που αναφέρω απλά εγώ τα προτιμώ .

    Πρασινομάτα: Χωρίς αυγά ομολογουμένως δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γάλα βάζω κι εγώ light οπότε θεωρώ οτι σ αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 26-1-09  
    Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! ! !
    #
    Σχόλιο από gina77, 30-1-09  
    Kittoula1981 εχτες έφτιαξα το σουφλεδάκι σου. Βγήκε πού ωραίο. Να πω την αλήθεια επειδή το γάλα μου φάνηκε πολύ έβαλα λίγο λιγότερο αλλά νομίζω ότι τελικά είχες δίκιο. Το θέλει όλο γιατί μετά κρυώνει και το πίνει. Οπότε σου δίνω 5 πηρουνάκια και την άλλη φορά θα ακολουθήσω ακριβώς τις δοσολογίες σου. πάντως το γάλα του δίνει λίγο πιο ανάλαφρη και ωραία γευση από το να βάζεις κρέμα γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-1-09  
    πολυ καλο!το φτιαχνω κι εγω.αντι για γαλα βαζω κρεμα γαλακτος(1 μεγαλη) και δεν βαζω αβγα!
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 21-2-09  
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 26-2-09  
    Μπράβο kittoula 1981 είδα χθες την συνταγή σου και σήμερα μόλις σχόλασα αγόρασα τα υλικά και την έφτιαξα σε πληροφορώ ότι έμεινε ένα μικεό κομμάτι στο πυρέξ!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-7-09  
    Εύκολο και ελαφρύ.Θέλει λιγο προσοχή να μην ξεραθουν τα πάνω πάνω ζυμαρικά.
    #
    Σχόλιο από sofia-56, 9-2-10  
    Εκανα κατα γραμμα τη συνταγη σου μονο που αντι για πενες εβαλα ταλιατελλες και σκεπασα για μιση ωρα το πυρεξ με αλουμινοχαρτο και αλλο ενα τεταρτο χωρις κι εγινε εκπληκτικο. Το γαλα αντι της κρεμας γαλακτος το κανει πιο ελαφρυ και ραφινατο.
    #
    Σχόλιο από sofia75, 17-2-10  
    ειναι απλα τελειο!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 23-2-10  
    Πολυ καλο και νοστιμο για τους λατρεις των ζυμαρικων κι οχι μονο. Οι ταλιατελλες του πανε χαρμα!
    #
    Σχόλιο από antonispal, 27-2-10  
    #
    Σχόλιο από nikolte, 5-7-10  
    Πρώτη συνταγή σουφλέ που φτιάχνω κ δεν έμεινε τπτ!!!απλά καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από GEORGECATZ, 17-9-10  
    #
    Σχόλιο από evi21, 13-4-11  
    αν βαλω αντι για γαλα,κρεμα γαλακτος θα γινει πιο ωραιο? το μεγαλο κοθτι βαζω?δεν θελω να μου ξηραθει καθολου γι'αυτο ρωταω
    #
    Σχόλιο από Antou, 19-4-11  
    #
    Σχόλιο από evi21, 19-4-11  
    teleio teleio teleio teleio!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Antou, 27-4-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elenavan, 20-1-09  
    Είναι καταπληκτικό. Παλαιότερα που δεν έδινα σημασία στα λιπαρά και όλα αυτά τα σχετικά, το έκανα στα περισσότερα τραπεζια και άκουσον, άκουσον: Αντί για γάλα, έβαζα κρέμα γάλακτος χαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 26-1-09  
    Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! ! !
    #
    Σχόλιο από gina77, 30-1-09  
    Kittoula1981 εχτες έφτιαξα το σουφλεδάκι σου. Βγήκε πού ωραίο. Να πω την αλήθεια επειδή το γάλα μου φάνηκε πολύ έβαλα λίγο λιγότερο αλλά νομίζω ότι τελικά είχες δίκιο. Το θέλει όλο γιατί μετά κρυώνει και το πίνει. Οπότε σου δίνω 5 πηρουνάκια και την άλλη φορά θα ακολουθήσω ακριβώς τις δοσολογίες σου. πάντως το γάλα του δίνει λίγο πιο ανάλαφρη και ωραία γευση από το να βάζεις κρέμα γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 21-2-09  
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 26-2-09  
    Μπράβο kittoula 1981 είδα χθες την συνταγή σου και σήμερα μόλις σχόλασα αγόρασα τα υλικά και την έφτιαξα σε πληροφορώ ότι έμεινε ένα μικεό κομμάτι στο πυρέξ!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-7-09  
    Εύκολο και ελαφρύ.Θέλει λιγο προσοχή να μην ξεραθουν τα πάνω πάνω ζυμαρικά.
    #
    Σχόλιο από sofia-56, 9-2-10  
    Εκανα κατα γραμμα τη συνταγη σου μονο που αντι για πενες εβαλα ταλιατελλες και σκεπασα για μιση ωρα το πυρεξ με αλουμινοχαρτο και αλλο ενα τεταρτο χωρις κι εγινε εκπληκτικο. Το γαλα αντι της κρεμας γαλακτος το κανει πιο ελαφρυ και ραφινατο.
    #
    Σχόλιο από sofia75, 17-2-10  
    ειναι απλα τελειο!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 23-2-10  
    Πολυ καλο και νοστιμο για τους λατρεις των ζυμαρικων κι οχι μονο. Οι ταλιατελλες του πανε χαρμα!
    #
    Σχόλιο από antonispal, 27-2-10  
    #
    Σχόλιο από nikolte, 5-7-10  
    Πρώτη συνταγή σουφλέ που φτιάχνω κ δεν έμεινε τπτ!!!απλά καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από GEORGECATZ, 17-9-10  
    #
    Σχόλιο από evi21, 13-4-11  
    αν βαλω αντι για γαλα,κρεμα γαλακτος θα γινει πιο ωραιο? το μεγαλο κοθτι βαζω?δεν θελω να μου ξηραθει καθολου γι'αυτο ρωταω
    #
    Σχόλιο από Antou, 19-4-11  
    #
    Σχόλιο από evi21, 19-4-11  
    teleio teleio teleio teleio!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Antou, 27-4-11  
    #
    Σχόλιο από ursula, 28-7-11  
    #
    Σχόλιο από Nikou, 12-1-12  
    Το έφτιαξα χτες για μια γιορτή και άρεσε πολύ σε όλους! Ήταν κ το πρώτο μου σουφλέ! Πρόσθεσα χρωματιστές πιπεριές κι επισης εβαλα για λίγο στο τηγανι το μπεηκον κ το ζαμπόν μαζί με τις πιπεριές πριν τα βάλω στο σουφλέ(χωρίς λάδι αφου το μπεηκον βγαζει αρκετο). Τέλειο και πανεύκολο, θα το ξανακάνω σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από danaoula, 13-1-12  
    τελειο και γρηγορο ευχαριστουμεεεεεε!!!!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 20-1-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    καλοοοοο!!με τα 2 αυγα δεν θα μυριζει?μπορουμε να βαλουμε και τα ζυμαρικα τα χρωματιστα?π.χ.βιδες?
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 21-1-09  
    Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω κι εγώ , με παραλαγή τυριών και χωρίς μπέικον , για πιο ελαφρύ . Μόνο που χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος , χωρίς τα αυγά . Αν βάλω γάλα χωρίς τα αυγά , γίνεται καλό ; ( Λόγω χοληστερίνης .) Και αν το γάλα είναι λάϊτ ;
    #
    Σχόλιο από kittoula1981, 21-1-09  
    τουίτι : Αν το γάλα με τα 2 αυγά γίνει ομοιογενές μείγμα δε θα μυρίζει καθόλου πίστεψέ με. Βάλε οτι ζυμαρικό θέλεις, δεν είναι υποχρεωτικά αυτά που αναφέρω απλά εγώ τα προτιμώ .

    Πρασινομάτα: Χωρίς αυγά ομολογουμένως δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γάλα βάζω κι εγώ light οπότε θεωρώ οτι σ αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-1-09  
    πολυ καλο!το φτιαχνω κι εγω.αντι για γαλα βαζω κρεμα γαλακτος(1 μεγαλη) και δεν βαζω αβγα!

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κυρίος πιατο
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της gogo09
    Φαγητά - συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    Party time ή αλλιώς socializing...
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της butterfly_lilly