Σουφλέ της Σοφίας
Σουφλέ που το φτιάχνω από τότε που ξεκίνησα τις πρώτες απόπειρες μαγειρικής και το οποίο εξαφανίζεται σε χρόνο dt!
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραλλαγές υπάρχουν πολλές κι ανάλογα με τη διάθεση βάζω και άλλα υλικά μέσα στο μίγμα τυριών όπως π.χ. πιπεριές πράσινες , κόκκινες (για χρώμα) . Αν θέλω π.χ να γίνει λίγο πιο βαρύ βάζω λουκάνικα κ.ο.κ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Εν αρχή ην τα μακαρόνια... Κοινώς βράζουμε το ζυμαρικό μας. Καλό θα ήταν να μην το βράσουμε πολύ, να είναι al dente.
-
2
Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τα 4 τυριά μας και ανακατεύουμε
-
3
Κόβουμε το μπεικον και το ζαμπόν, τα προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε
-
4
Σουρώνουμε το ζυμαρικό μας και απλώνουμε την πρώτη στρώση σε βουτυρωμένο πυρέξ.
-
5
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό μίγμα τυριών-ζαμπόν-μπεικον.
-
6
Βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα τυριών-ζαμπόν-μπεικον.
-
7
Σ ενα μπολ βάζουμε το γάλα και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα
-
8
Ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά προσέχοντας να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-45 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)
Σχόλια (27)