kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Νόστιμο, χορταστικό, ευπαρουσίαστο, κολασμένο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τυριά είναι θέμα γούστου. Πιστεύω πως θα ταιριάζει υπέροχα με μια πλούσια πράσινη σαλάτα. Είναι υπέροχο για κυρίως εντυπωσιακό για μπουφέ. Η συνταγή είναι μια παραλλαγή - προσαρμογή στα δικά μου γούστα, της κυρίας Σόφης Τσιώπου. Η αυθεντική συνταγή είναι εδώ: http://www.daddy-cool.gr/sintages/magiriki

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4-5 άτομα
  1. 250 γρ. πενάκι
  2. 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά (π.χ. Κρήτης)
  3. 100 γρ. πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί
  4. 100 γρ. φέτα
  5. 4 φέτες μπέικον
  6. 1 λίτρο γάλα
  7. 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  8. 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  9. αλάτι - πιπέρι
  10. πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε το ζυμαρικό μας 3-4 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώνουμε και φυλάμε στην άκρη.

  2. 2

    Στο μεταξύ τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα κίτρινα τυριά και με τα χέρια μας σπάμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια,

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε και το μπέικον.

  4. 4

    Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια (δεν λερώνουμε άλλη κι αυτό όφελος είναι) βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.

  5. 5

    Προσθέτουμε το αλεύρι

  6. 6

    Και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.

  7. 7

    Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο στην αρχή και ανακατεύουμε,

  8. 8

    Σε μέτρια φωτιά ως να πήξει

  9. 9

    Και να έχουμε μια ελαφρώς πηχτή μπεσαμέλ.

  10. 10

    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο

  11. 11

    Τα τυριά

  12. 12

    Το μπέικον

  13. 13

    Και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε

  14. 14

    Να ενωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε κατά τα γούστα μας. Προσοχή στο αλάτι γιατί μπορεί τα τυριά μας να είναι αλμυρά, οπότε δοκιμάζουμε.

  15. 15

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε τριμμένη φρυγανιά

  16. 16

    Και μεταφέρουμε το μείγμα.

  17. 17

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με γλυκιά πάπρικα

  18. 18

    Και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180οC.

  19. 19

    Μόλις περάσουν 30 λεπτά βγάζουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένα τυριά, τόσο όσο να κάνει μια κρούστα. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

  20. 20

    Έτοιμο ροδοψημένο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Antigoni Antonakou
Antigoni Antonakou @cook_25750046
Πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή! Σας ευχαριστούμε!

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα