Σουφλέ ζυμαρικών

Bαθμολογία: 4.5
       
 
10 ψήφοι
Μυρτω, 27.07.08

Περιγραφή

Ενα πολύ νόστιμο σουφλέ, θα το φάνε όλοι.
Σουφλέ ζυμαρικών
photo: zafirenia

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 300 γρ. γκουντα τριμμένο
  • 300 γρ. ενταμ τριμμένο
  • 300 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 2 κρέμες γάλακτος μικρές
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με διάφορα τυριά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Τυριά , Ζυμαρικά
Φτιάχνει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις ζεματάμε με βούτυρο ή λάδι.
  2. Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση ταλιατέλες, 1 στρώση τυριά, 1 στρώση ταλιατέλες και στο τέλος μια στρώση τυριά.
  3. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες και περισσότερο. Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τις κρέμες και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς.
  4. (άν θέλετε και σε όποιον αρέσει μπορεί να προσθέσει ζαμπόν)

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό για να μην λασπώσει το σουφλέ είναι να μείνει στο ψυγείο από 8 ώρες και πάνω. Εγώ όταν το έφτιαξα για τα γεννέθλια του γιού μου, το έφτιαξα την προηγούμενη μέρα. Τό άφησα το ψυγείο για σχεδόν μία ολόκληρη μέρα. Το αποτέλεσμα ήταν να φάνε ακόμα και αυτοί που είναι δύσπιστοι με το σουφλέ.

Σχετικές συνταγές

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-7-08  
    Επίσης μπορείς να προσθέσεις και
    μπέικον και πιπεριά γίνεται τέλειο....
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 29-7-08  
    δεν θα γινει πολυ πικαντικο με το μπεικον και την πιπερια;
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 29-7-08  
    Δε νομίζω γιατί εγώ όταν το φτιάχνω γίνεται πολύ νόστιμο κάποια φορά πρόσθεσα ροδέλες ντομάτας. Νόστιμο ήταν....Α! και στα τυριά βάζω κεφαλοτύρι, φέτα, γκουντα.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 29-7-08  
    μου φαινεται οτι σου αρεσουν πολυ τα πικαντικα!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 29-7-08  
    αρκετααααααααα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 9-10-09  
    Αυτή τη συνταγή την κάνω κι εγώ . Δε νομίζω πως χρειάζεται να μείνει οκτώ ώρες στο ψυγείο .Πολύ χρονοβόρα δεν είναι αυτή η διαδικασία για τη σημερινή πολυάσχολη εργαζόμενη γυναίκα; Το φτιάχνω αμέσως και ποτέ δε μου έχει λασπώσει .Μήπως βράζεςι πολύ τις ταλιατέλες ; Θέλουν να είναι al dede . Και τσιγαρίζω στο λάδι που θα ρίξω τις ταλιατέλες 5-6 φέρες κομένες κυβάκια
    ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα για πιο
    ελαφριά . Πάντως σα συντάγή είναι τέλεια .
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 13-2-12  
    Νόστιμο και εύκολο.Το έκανα με πένες γιατί είναι πιο εύκολο να το φάνε τα παιδιά και έβαλα μέσα γαλοπούλα και λίγα μανιτάρια που είχα.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από lisa17, 18-5-12  
    Έχω μεγαλώσει με αυτό το σουφλέ! Και μένα η μητέρα μου αυτό έκανε και κάνει πάντα (ενίοτε προσθέτει και ζαμπόν ή βάζει μόνο γκούντα στα τυριά). Βέβαια, δεν περιμένει τόσες ώρες, άλλοτε το βάζει για κανα δίωρο στο ψυγείο (αν το φτιάξει πρωί) κ άλλοτε το βάζει κατευθείαν στο φούρνο!

    Το συνιστώ 100%! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-5-12  
    Ευχαριστω για τα καλά σας λογια.
    τωρα αν θα μεινει στο ψυγειο, ποση ωρα ή καθολου, δεν μπορω να σας απαντησω.
    Τη συνταγη αυτη και την εκτελεση μου την εχει δωσει μια φιλη μου.
    Ο,τι μου ειπε το εγραψα. Δεν μπορω λοιπον να πω,ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι,.
    Ολες οι γνωμες δεκτες.
    Ευχαριστω και παλι
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 14-10-12  
    Μόλις το καταβροχθίσαμε οικογενειακώς!!!
    Δεν είχα ένταμ, αλλά το αντικατέστησα με τσένταρ. Επίσης είχα μόνο μια κρέμα γάλακτος και πρόσθεσα ένα μικρούλι γάλα εβαπορέ!!!
    Και το έφτιαξα με σέλινο (το ζυμαρικό που είναι σαν τις πένες... ξέρετε...). Μούρλιαααα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 15-10-12  
    Λενα μου χαιρομαι παρα πολυ που σας αρεσε!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dioni manwli, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από dioni manwli, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από dioni manwli, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από chilwa, 17-2-13  
    Εξαιρετικο σουφλε...εγω προσθεσα και σαλτσα κοκκινη με μανιταρια και εγινε μουρλια..
    #
    Σχόλιο από lida_91, 2-3-13  
    #
    Σχόλιο από bazolini, 15-3-13  
    παιδιά, θέλω να φτιάξω αυτή τη συνταγή για τρια άτομα, θα βάλω ένα πακέτο πένες σε πυρέξ, αλλά έχω μονο τυρί κίτρινο λάιτ από αυτό που τρώμε κάθε μέρα, σκληρό κιτρινο τυρί. επίσης, έχω μόνο ένα μικρό εβαπορέ. θα πετύχει ή να μην το επιχειρήσω; ευχαριστώ πολύ !!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-3-13  
    συγγνωμη bazolini, δεν ειδα εγκαιρα την ερωτηση σου.
    απο τυρια μπορεις να βαλεις ο,τι σ αρεσει.
    Οταν λες ενα μικρο εβαπορε, των ποσων γραμμαριων?
    αν το κουτακι που εχεις ζυγιζει τοσο ,οσο 2 μικρες κρεμες γαλακτος και προσθεσεις και λιγο βουτυρο ,θα ειναι ενταξει.

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-7-08  
    Επίσης μπορείς να προσθέσεις και
    μπέικον και πιπεριά γίνεται τέλειο....
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 29-7-08  
    δεν θα γινει πολυ πικαντικο με το μπεικον και την πιπερια;
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 29-7-08  
    Δε νομίζω γιατί εγώ όταν το φτιάχνω γίνεται πολύ νόστιμο κάποια φορά πρόσθεσα ροδέλες ντομάτας. Νόστιμο ήταν....Α! και στα τυριά βάζω κεφαλοτύρι, φέτα, γκουντα.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 29-7-08  
    μου φαινεται οτι σου αρεσουν πολυ τα πικαντικα!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 29-7-08  
    αρκετααααααααα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 9-10-09  
    Αυτή τη συνταγή την κάνω κι εγώ . Δε νομίζω πως χρειάζεται να μείνει οκτώ ώρες στο ψυγείο .Πολύ χρονοβόρα δεν είναι αυτή η διαδικασία για τη σημερινή πολυάσχολη εργαζόμενη γυναίκα; Το φτιάχνω αμέσως και ποτέ δε μου έχει λασπώσει .Μήπως βράζεςι πολύ τις ταλιατέλες ; Θέλουν να είναι al dede . Και τσιγαρίζω στο λάδι που θα ρίξω τις ταλιατέλες 5-6 φέρες κομένες κυβάκια
    ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα για πιο
    ελαφριά . Πάντως σα συντάγή είναι τέλεια .
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 13-2-12  
    Νόστιμο και εύκολο.Το έκανα με πένες γιατί είναι πιο εύκολο να το φάνε τα παιδιά και έβαλα μέσα γαλοπούλα και λίγα μανιτάρια που είχα.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από lisa17, 18-5-12  
    Έχω μεγαλώσει με αυτό το σουφλέ! Και μένα η μητέρα μου αυτό έκανε και κάνει πάντα (ενίοτε προσθέτει και ζαμπόν ή βάζει μόνο γκούντα στα τυριά). Βέβαια, δεν περιμένει τόσες ώρες, άλλοτε το βάζει για κανα δίωρο στο ψυγείο (αν το φτιάξει πρωί) κ άλλοτε το βάζει κατευθείαν στο φούρνο!

    Το συνιστώ 100%! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-5-12  
    Ευχαριστω για τα καλά σας λογια.
    τωρα αν θα μεινει στο ψυγειο, ποση ωρα ή καθολου, δεν μπορω να σας απαντησω.
    Τη συνταγη αυτη και την εκτελεση μου την εχει δωσει μια φιλη μου.
    Ο,τι μου ειπε το εγραψα. Δεν μπορω λοιπον να πω,ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι,.
    Ολες οι γνωμες δεκτες.
    Ευχαριστω και παλι
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 14-10-12  
    Μόλις το καταβροχθίσαμε οικογενειακώς!!!
    Δεν είχα ένταμ, αλλά το αντικατέστησα με τσένταρ. Επίσης είχα μόνο μια κρέμα γάλακτος και πρόσθεσα ένα μικρούλι γάλα εβαπορέ!!!
    Και το έφτιαξα με σέλινο (το ζυμαρικό που είναι σαν τις πένες... ξέρετε...). Μούρλιαααα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 15-10-12  
    Λενα μου χαιρομαι παρα πολυ που σας αρεσε!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dioni manwli, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από dioni manwli, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από dioni manwli, 4-1-13  
    #
    Σχόλιο από chilwa, 17-2-13  
    Εξαιρετικο σουφλε...εγω προσθεσα και σαλτσα κοκκινη με μανιταρια και εγινε μουρλια..
    #
    Σχόλιο από lida_91, 2-3-13  
    #
    Σχόλιο από bazolini, 15-3-13  
    παιδιά, θέλω να φτιάξω αυτή τη συνταγή για τρια άτομα, θα βάλω ένα πακέτο πένες σε πυρέξ, αλλά έχω μονο τυρί κίτρινο λάιτ από αυτό που τρώμε κάθε μέρα, σκληρό κιτρινο τυρί. επίσης, έχω μόνο ένα μικρό εβαπορέ. θα πετύχει ή να μην το επιχειρήσω; ευχαριστώ πολύ !!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-3-13  
    συγγνωμη bazolini, δεν ειδα εγκαιρα την ερωτηση σου.
    απο τυρια μπορεις να βαλεις ο,τι σ αρεσει.
    Οταν λες ενα μικρο εβαπορε, των ποσων γραμμαριων?
    αν το κουτακι που εχεις ζυγιζει τοσο ,οσο 2 μικρες κρεμες γαλακτος και προσθεσεις και λιγο βουτυρο ,θα ειναι ενταξει.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζυμαρικά - ογκρατέν
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mariaa76
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi
    Σουφλέ
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της Oscar
    ΕΦΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris