Σουφλέ
"Σουφλέ" Ζαμπόν - Τυρί
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ παίρνω πάντα γραβιέρα δανίας γιατί είναι πικάντικη. Προσοχή στο αλάτι γιατι παίζουν ρόλο τα τυριά. Βασικό είναι η τελευταία στρώση των τριμμένων τυριών να καλύψει όλο το ψωμί. Εγώ βάζω και μεγάλες φέτες απο πιπεριές πάνω πανω για να στολιστεί και το pyrex αλλά και για το άρωμα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε πρώτα το ψωμί του τόστ και το απλώνουμε στο πάτο του pyrex το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Βάζουμε τις μισές φέτες απο το ζαμπόν το τυρί και το μπέικον τα οποία τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τα μισα τριμένα τυριά και τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
-
2
΄Επειτα ξαναστρώνουμε το ψωμί του τοστ και πρίν βάλουμε άλλη μια στρώση απο τα ίδια, περιχύνουμε το ψωμί με την μία κούπα γάλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνουμε με την τελευταία στρώση του ψωμιού και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά μόνο και περιχύνουμε ξανά με την 2ή κούπα γάλα. Το βάζουμε στο ψυγείο καμιά ωρίτσα.
-
3
Πρίν το βάλετε στο φούρνο χτυπάτε τα δύο αυγά και τα δύο κουτιά σαντιγύ με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και το περιχύνετε πάνω σε όλο το pyrex. To βάζετε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για μισή ωρίτσα ώστε να πάρει χρώμα. Για να το σερβίρετε καλά θα ήταν να έχει βγεί απο τον φούρνο μισή ώρα ώστε να μπορείτε να το κόψετε.
Σχόλια (25)
Θα το δοκιμάσω και έτσι.