Σουφλεδάκια λευκής σοκολάτας
Πανεύκολα σουφλέ σοκολάτας έτοιμα σε 5 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την επινόησα μετά από δοκιμές διαφόρων άλλων συνταγών. Είναι η πιο νόστιμη και πιο εύκολη.Ο χρόνος ψησίματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5-6 λεπτά γιατί τα σουφλεδάκια σφίγγουν στο εσωτερικό και γίνονται σαν κεκάκια.Εναλλάκτικά μπορείτε να προσθέσετε οποιδήποτε λικέρ σας αρέσει. Ταιριάζει πολύ και το λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι.Αν δεν βρίσκετε εύκολα φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης μπορείτε να βάλετε 2 κάψουλες συνθετική. Η γεύση και η μυρωδιά με την γνήσια βανίλια είναι ασύγκριτη.Επίσης η ίδια εκτέλεση μπορεί να γίνει και με μαύρη κουβερτούρα αρκεί να προστεθεί η διπλάσια ποσότητα ζάχαρης.Περιμένω τα σχόλιά σας! Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
200 γρ λευκή κουβερτούρα
-
200 γρ φρέσκο βούτυρο
-
1 κούπα αλεύρι (1 κούπα περίπου 200γρ)
-
0.5 κούπα ζάχαρη
-
4 αβγά και 2 ασπράδια
-
1 στικ φρέσκιας βανίλιας
-
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
-
2
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
-
3
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη.
-
4
Προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και το αλεύρι τμηματικά.
-
5
Μόλις κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας (το νιώθουμε χλιαρό στο δάχτυλό μας) το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
6
Αδειάζουμε σε ταψάκι για μάφινς με 12 θήκες.
-
7
Ψήνουμε στους 250 βαθμόυς για 5 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)