Σουφλεδάκια σοκολατας
Ατομικά σουφλέ σοκολάτας όπως αυτά που παραγγέλνουμε στις καφετέριες! Μικρά αλλά αρκούν για να γλυκάνουν τον ουρανίσκο μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα σουφλέ διατηρούνται στο ψυγείο αρκεί να τα βγάλετε 2 ώρες τουλάχιστον πριν τα ψήσετε. Επειδή ο χρόνος ψησίματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς αν τα αφήσετε έστω και ένα λεπτό παραπάνω θα γίνουν κέικ και οχι σουφλέ (πρέπει μέσα να έχουν υγρό) μπορείτε να δοκιμάσετε σε πόση ώρα τα ψήνει ο φούρνος σας με ένα μόνο φορμάκι. Μετά θα ξέρετε!
Υλικά
-
1 ΙΟΝ υγείας (65γρ)
-
1 LACTA (60γρ)
-
2 αυγά ολόκληρα
-
125 γρ βούτυρο
-
20 γρ αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ (2 κουταλιές της σούπας περίπου)
-
60 γρ ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
6 φορμάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε τις σοκολάτες και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
-
2
Χτυπάτε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη με το μίξερ. Μόλις λιώσουν τα υλικά στο μπεν μαρί προσθέτετε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με το μίξερ.
-
3
Έπειτα ρίχτετε στο τελικό μείγμα το αλεύρι και τη βανίλια σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ.
-
4
Προθερμαίνετε το φούρνο στο πιο δυνατό που έχει (γύρω στους 250 βαθμούς). Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα φορμάκια. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στα φορμάκια και τα ψήνετε για 8-9 λεπτά κατά μέσο όρο, ανάλογα το φούρνο.
-
5
Μόλις φούσκώσουν είναι έτοιμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (17)