Σουηδικά κεφτεδάκια
Αυτά δε χλιμιντρίζουν!
Συνοδεύονται με κενέλ από πουρέ πατάτας και μαρμελάδα φρούτα του δάσους.
Υλικά
-
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
-
500 γραμμάρια κιμάς χοιρινός (μπούτι)
-
80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
-
2 αυγά
-
1 πατάτα μεγάλη βρασμένη
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο απ' το multi
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Βούτυρο φρέσκο για τηγάνισμα
-
Υλικά (για τη σάλτσα)
-
40 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
-
500 ml ζωμός βοδινός
-
2 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κουτ. σούπας σόγια σως (προαιρετικά)
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την πατάτα και τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
-
2
Ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω (για να αφρατέψει ο κιμάς) και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα καλυμμένο με μεμβράνη.
-
3
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε με βούτυρο. Όταν γίνουν, τα αποσύρουμε.
-
4
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για λίγο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
5
Συνοδεύονται με: κενέλ από πουρέ πατάτας και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
Σχόλια