κύρια φωτογραφία συνταγής Σουηδικά κεφτεδάκια
λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο διαστημα που ψηνονται τα κεφτεδακια τ΄ανακατευω 2-3 φορες, κουνωντας το ταψι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γ ρ κιμα μοσχαρισιο
  2. 250 γρ κιμα χοιρινο
  3. 1 ξερο κρεμμυδι τριμμενο
  4. 1 αβγο ελαφρα χτυπημενο
  5. 1/2 φλ. ψιχα τριμμενη
  6. 1 κ.γ. κοφτη αλατι
  7. 1/2 κ.γ. πιπεροριζα
  8. 1/4 κ.γ. μσχοκαρυδο
  9. 1/2 κ.γ. πιπερι
  10. 1 κ.σ. λιωμενο ασπρο βουτυρο
  11. Για τη σαλτσα θα χρειαστειτε
  12. 3 κ.σ. ξηρο κρασι
  13. 2 κ.σ. αλευρι
  14. 2 φλ. ζωμο απο κρεας
  15. 1/2 φλ. κρεμα γαλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμυγνειω καλα ολα τα υλικα

  2. 2

    Πλαθω το κιμα σε μικρα μπαλλακια βρεχοντας τα χερια μου σε νερο

  3. 3

    Τα βαζω στη καταψυξη 30 λεπτα

  4. 4

    Αλοιφω ελαφρα ενα καλο αντικολλητικο ταψι με λιγο λαδι και το βαζω στο φουρνο αδειο

  5. 5

    Προθερμαινω στους 220, βγαζω προσεκτικα το ζεστο ταψι και ριχνω τα κεφτεδακια

  6. 6

    Τα ψηνω γυρω στα 10 λεπτα (να γινουν σκουρα καφε) και τα αδειαζω σε πιατελα

  7. 7

    Βαζω το ταψι πανω σε αναμμενο ματι κουζινας  (πιανουμε προσεκτικα να μη καουμε)και ριχνουμε με τη σειρα τα υλικα της σαλτσας

  8. 8

    Ανακατευουμε με το συρμα, σε χαμηλη φωτια ώσπου να δεσει

  9. 9

    Αν θελουμε τη περιχυνουμε στα κεφτεδακια ή τη σερβιρουμε χωριστα

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις