Σουηδικά κεφτεδάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο διαστημα που ψηνονται τα κεφτεδακια τ΄ανακατευω 2-3 φορες, κουνωντας το ταψι.
Υλικά
-
250 γ ρ κιμα μοσχαρισιο
-
250 γρ κιμα χοιρινο
-
1 ξερο κρεμμυδι τριμμενο
-
1 αβγο ελαφρα χτυπημενο
-
1/2 φλ. ψιχα τριμμενη
-
1 κ.γ. κοφτη αλατι
-
1/2 κ.γ. πιπεροριζα
-
1/4 κ.γ. μσχοκαρυδο
-
1/2 κ.γ. πιπερι
-
1 κ.σ. λιωμενο ασπρο βουτυρο
-
Για τη σαλτσα θα χρειαστειτε
-
3 κ.σ. ξηρο κρασι
-
2 κ.σ. αλευρι
-
2 φλ. ζωμο απο κρεας
-
1/2 φλ. κρεμα γαλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμυγνειω καλα ολα τα υλικα
-
2
Πλαθω το κιμα σε μικρα μπαλλακια βρεχοντας τα χερια μου σε νερο
-
3
Τα βαζω στη καταψυξη 30 λεπτα
-
4
Αλοιφω ελαφρα ενα καλο αντικολλητικο ταψι με λιγο λαδι και το βαζω στο φουρνο αδειο
-
5
Προθερμαινω στους 220, βγαζω προσεκτικα το ζεστο ταψι και ριχνω τα κεφτεδακια
-
6
Τα ψηνω γυρω στα 10 λεπτα (να γινουν σκουρα καφε) και τα αδειαζω σε πιατελα
-
7
Βαζω το ταψι πανω σε αναμμενο ματι κουζινας (πιανουμε προσεκτικα να μη καουμε)και ριχνουμε με τη σειρα τα υλικα της σαλτσας
-
8
Ανακατευουμε με το συρμα, σε χαμηλη φωτια ώσπου να δεσει
-
9
Αν θελουμε τη περιχυνουμε στα κεφτεδακια ή τη σερβιρουμε χωριστα
Σχόλια (15)