Σουηδικά Ψωμάκια Κανέλλας

Bαθμολογία: 4.8659
       
 
82 ψήφοι
Kostazz, 22.12.08

Περιγραφή

Υπέροχα γλυκά ψωμάκια, για τον καφέ ή για τα παιδιά.

Σουηδικά Ψωμάκια Κανέλλας
photo: angy

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 25γρ μαγιά
  • 75γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250ml γάλα
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
  • περίπου 3μιση κούπες αλεύρι

 

Για τη γέμιση:

  • 50γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 4κ.γ. κανέλλα

 

Επίσης θα χρειαστείτε:

  • 1 αυγό
  • Zάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ρολλάκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Σκανδιναβική
Περιέχει: Αβγά , Βούτυρο , Γάλα
Φτιάχνει: 20-25 κομμάτια
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 70' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 11' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λυώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταινουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και δυαλύουμε μέσα τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανεκατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
  4. Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνείωντας όλα τα υλικά μαζί.
  6. Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).
  7. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.
  8. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.
  9. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
  10. Χτυπάμε το αυγό και αλέιφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.
  11. Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.
  12. Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δε βρίσκετε ζάχαρη σε μεγάλα κομμάτια μπορείτε να πάρετε ζάχαρη σε κύβακια και να τη θρυματίσετε ελαφρά.

Σχετικές συνταγές

    118 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katerina__22, 26-12-08  
    kala dn paizei na iparxoun pio nostima pswmakia!!exw dokimasei kai einai apistefta!!
    #
    Σχόλιο από Becky, 27-12-08  
    Μόλις βγουν από το φούρνο, θέλεις να τα φας όλα μεμιάς! Αλλά θα έπρεπε να τονίζεται στη συνταγή ότι φουσκώνουν πολύ σε σχέση με την αρχική τους μορφή, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα ταψάκια και να είναι αραιά βαλμένα τα ψωμάκια το ένα με το άλλο. Κατά τ' άλλα, yummy yummy!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 28-12-08  
    καλημερα και ΧΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ τα ψωμακια σας ειναι απιστευτα νοστιμα
    ειχαμε παρει στο Ικεα τα ιδια και ψαχναμε τη συνταγη
    να σαι καλα που τη παρουσιασες
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 28-12-08  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    αντι να φαμε τα ψωμακια σας φαγαμε ενα Ρ
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 28-12-08  
    Xronia polla :)
    Xairomai poly pou sas aresan!
    #
    Σχόλιο από Elin., 30-12-08  
    yummie yummie yummieeeeeeee!!!
    #
    Σχόλιο από stavrosil, 26-1-09  
    simera ta eftiaksa gia proti fora,kai os arxarios ekana to lathos ki ebala perissotero aleuri...den ksero an ontos ta petuxa,pantos einai para polu orea,tha ksanabalo kila...mono mia erotisi!ta misaora pou afinoume na 'ksekourastoun',ta bazoume sto psigio i ektos?kai kati akoma.an afisoume ta psomakia na ksekourastoun parapano apo misi ora,peirazei?efxaristoume gia ti sintagi ki an mporeis,bale ki alles apo ti Souidia!
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 26-1-09  
    Geia sou stavrosil,
    xairomai pou sou arese h syntagh. ta pswmakia ksekourazontai se 8ermokrasia dwmatiou kai den peirazei an ksekourastoun parapanw 30-45 lepta einai kala.

    8elete ki alles syntages? dokimaste auto pou ekana tis proalles. akolou8hsa auth th syntagh alla anth gia th synh8ismenh gemish ebala kommatakia sokolata kai psilokommeno amygdalo. htan teleia
    #
    Σχόλιο από helensplay, 20-2-09  
    τα κανω κι εγώ και στα μισά βάζω σαν γεμιση μαρμελάδα ή τριμμένη κουβερτούρα και από πάνω ρίχνω λίγο πριν τα βγάλω από το φούρνο τριμμένη κουβερτούρα ή καρύδα
    #
    Σχόλιο από pengou, 20-2-09  
    Πρέπει να είναι πολύ ωραίο γλυκο.
    Μια παρόμοια συνταγή είναι και τα kanelbullar, που τα φτοιαχνουν οι Σουηδοί και είναι τέλεια. Την πρώτη φορά που τα έφτοιξα είχαν γίνει τέλεια.
    Την επόμενη :( Η τύχη του πρωτάρη, οπώς λέγετε... Θα το φτοίαξω μήπως έχω καλύτερη τύχη.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 23-2-09  
    πολυ ωραια και ευκολη συνταγη την εψαχνα καιρο προσθεσα στη γεμιση και μαυρες σταφιδες και εγιναν υπεροχα ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από milva, 25-2-09  
    Είναι εύκολα και πολύ νόστιμα!Τα παιδιά μου ξετρελλάθηκαν.Αν αυξήσω τη ζάχαρη την επόμενη φορά θα εχει πρόβλημα η ζύμη; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-2-09  
    δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, όχι. Σε λογικά πλαίσια πάντα, έτσι?
    Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις περισσότερη ζάχαρη πάνω στη ζύμη πριν τα τυλίξεις.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 8-3-09  
    Το βούτυρο στη γέμιση το λειώνουμε ή το βάζουμε σε κομματάκια;
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 8-3-09  
    Εγώ βάζω βιτάμ soft και το λιώνω με ένα πιρούνι. Εάν είναι πολύ σφιχτό μπορείς να το βάλεις για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
    Α και μην ξεχάσεις ο,τι πρέπει να το ανακατέψεις με τη ζάχαρη και την κανέλλα πριν το βάλεις πάνω στη ζύμη.
    Ελπίζω να βοήθησα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 8-3-09  
    Καταπληκτικά!!!!!! Τα 25 γρ είναι νωπή μαγιά όχι σκόνη ελπίζω;Τα έκανα με νωπή .Διάβασα τώρα παραπάνω ότι σε κάποιον φούσκωσαν πολύ, μήπως τελικά ήταν 25 γρ σε σκόνη;
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 8-3-09  
    Εγώ το βάζω στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω, στη μέση του φούρου.
    Δεν έχω δοκιμάσει στον αέρα αλλά φοβάμαι ο,τι θα στεγνώσουν έστι. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια.
    Μαγιά βάζω φρέσκια. Αν βάλεις σκόνη τότε πιστεύω φτάνει ένα φακελάκι.
    #
    Σχόλιο από LETA, 13-3-09  
    Πολύ πολύ καλά
    #
    Σχόλιο από milva, 21-3-09  
    Αυξησα τη ζάχαρη και τα έκανα νηστίσιμα δηλ. αντικατέστησα το βούτυρο με βιτάμ και το γάλα με νερό και χυμό πορτοκάλι σε ιση ποσότητα.Στη γέμιση πρόσθεσα σταγόνες σοκολάτας.Εγιναν υπέροχα!!!
    #
    Σχόλιο από tzini4, 1-4-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!!!
    Τα έφτιαξα χθες το βράδυ και εξαφανίστηκαν ήδη τα μισά!!
    Άυξησα κι εγώ λίγο τη ζάχαρη, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να προσθέσω και σταφίδες!!Συγχαρητηρια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    78 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katerina__22, 26-12-08  
    kala dn paizei na iparxoun pio nostima pswmakia!!exw dokimasei kai einai apistefta!!
    #
    Σχόλιο από Becky, 27-12-08  
    Μόλις βγουν από το φούρνο, θέλεις να τα φας όλα μεμιάς! Αλλά θα έπρεπε να τονίζεται στη συνταγή ότι φουσκώνουν πολύ σε σχέση με την αρχική τους μορφή, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα ταψάκια και να είναι αραιά βαλμένα τα ψωμάκια το ένα με το άλλο. Κατά τ' άλλα, yummy yummy!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 28-12-08  
    καλημερα και ΧΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ τα ψωμακια σας ειναι απιστευτα νοστιμα
    ειχαμε παρει στο Ικεα τα ιδια και ψαχναμε τη συνταγη
    να σαι καλα που τη παρουσιασες
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 28-12-08  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    αντι να φαμε τα ψωμακια σας φαγαμε ενα Ρ
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 28-12-08  
    Xronia polla :)
    Xairomai poly pou sas aresan!
    #
    Σχόλιο από Elin., 30-12-08  
    yummie yummie yummieeeeeeee!!!
    #
    Σχόλιο από pengou, 20-2-09  
    Πρέπει να είναι πολύ ωραίο γλυκο.
    Μια παρόμοια συνταγή είναι και τα kanelbullar, που τα φτοιαχνουν οι Σουηδοί και είναι τέλεια. Την πρώτη φορά που τα έφτοιξα είχαν γίνει τέλεια.
    Την επόμενη :( Η τύχη του πρωτάρη, οπώς λέγετε... Θα το φτοίαξω μήπως έχω καλύτερη τύχη.
    #
    Σχόλιο από LETA, 13-3-09  
    Πολύ πολύ καλά
    #
    Σχόλιο από tzini4, 1-4-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!!!
    Τα έφτιαξα χθες το βράδυ και εξαφανίστηκαν ήδη τα μισά!!
    Άυξησα κι εγώ λίγο τη ζάχαρη, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να προσθέσω και σταφίδες!!Συγχαρητηρια!!!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 12-4-09  
    υπεροχα!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από skaraveos, 8-10-09  
    μιλάμε για σούπερ κανελοψωμάκια!τα εχουμε τσακισει οικογενειακως!
    #
    Σχόλιο από kessy, 4-12-09  
    πωπω!..μοσχομύρισε το σπίτι μου...δεν σταματάω να τρώω..εξαιρετικά και πεντανόστιμα
    #
    Σχόλιο από junior, 7-1-10  
    TA SYGEKRIMENA PSOMAKIA TA FTIAXNO PERIPOU 15 XRONIA ONOMAZONTAI ''BULLAR'' AYTO POU DEN EXO KATAFEREI AKOMA NA VRO STIN ELLADA EINAI TA KOMMATAKIA ZAXARISPOU VAZOUME APO PANO...MIPOS GNORIZETE POU YPARXEI AVTI I ZAXARI?EINAI UPEROXA TO MONO KAKO EINAI OTI META APO DUO MERES LIGO SKLIRAINOUN MPOREITAI NA TA VALETE GIA LIGO STO FOURNO MIKROKUMATON PERIPOU 10'' KAI EINAI SA NA EXOUN VGEI MOLIS APO TO FOURNO!!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 24-1-10  
    Τέλεια και πανεύκολα.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 26-1-10  
    Τα έφτιαξα χτες για δοκιμή.Δεν ακολούθησα όμως τις αναλογίες κατά γράμμα γιατί δεν ήθελα να μου βγουν πάρα πολλά.Έκανα τη μισή δόση {δε μετρούσα τα υλικά} και έκαν ένα καταπληκτικό ζυμαράκι [το οποίο κολλούσε λιγάκι όταν το άνοιξα στον πάγκο αλλά δε με πείραξε καθόλου].Σκόρπισα σταφίδες επιπλέον και δεν έβαλα το αρωματικό που αναφέρεις στη συνταγή γιατί δεν είχα.
    Έγιναν αρκετά καλά αλλά παρατήρησα ότι αν τα αφήσεις να ανέβουν πριν τα ψήσεις,γίνονται πιο αφράτα νομίζω.Έ;τι λέτε κι εσείς;
    Πάντως σίγουρα θα τα ξανακάνω και θα επιχειρήσω να βάλω σάλτσα μήλου
    που σίγουρα θα ταιριάζει τέλεια.Ή μαρμελάδα...δεν ξέρω.
    Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-1-10  
    Ναι, αν τα αφήσεις δεύτερη φορά να ανέβουν γίνονται πιο αφράτα και πιο μαλακά και τη δεύτερη μέρα.
    #
    Σχόλιο από mariaam, 22-2-10  
    Απλα τελεια !!!
    #
    Σχόλιο από annoulap, 22-2-10  
    κυριολεκτικα σημαινει ψωμακια σαν δεκαρα...(τελικα η μεταφραση του google ειναι μια χαρα!:))
    #
    Σχόλιο από maria.k, 7-3-10  
    Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πόσο νόστιμα βγήκαν!!!Αν και χρειάστηκαν παραπάνω λεπτά ψήσιμο επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει,ήταν πεντανόστιμα!! Σ'ευχαριστούμε για την συνταγή,θα τα ξανακάνω σύντομα με σοκολάτα!!
    #
    Σχόλιο από nansyafs, 8-6-10  
    αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική και εγώ τα έχω δοκιμάσει από την πεθερούλα μου που μεγάλωσε στην Σουηδία...Λέγονται Μπούλαρ...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από stavrosil, 26-1-09  
    simera ta eftiaksa gia proti fora,kai os arxarios ekana to lathos ki ebala perissotero aleuri...den ksero an ontos ta petuxa,pantos einai para polu orea,tha ksanabalo kila...mono mia erotisi!ta misaora pou afinoume na 'ksekourastoun',ta bazoume sto psigio i ektos?kai kati akoma.an afisoume ta psomakia na ksekourastoun parapano apo misi ora,peirazei?efxaristoume gia ti sintagi ki an mporeis,bale ki alles apo ti Souidia!
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 26-1-09  
    Geia sou stavrosil,
    xairomai pou sou arese h syntagh. ta pswmakia ksekourazontai se 8ermokrasia dwmatiou kai den peirazei an ksekourastoun parapanw 30-45 lepta einai kala.

    8elete ki alles syntages? dokimaste auto pou ekana tis proalles. akolou8hsa auth th syntagh alla anth gia th synh8ismenh gemish ebala kommatakia sokolata kai psilokommeno amygdalo. htan teleia
    #
    Σχόλιο από milva, 25-2-09  
    Είναι εύκολα και πολύ νόστιμα!Τα παιδιά μου ξετρελλάθηκαν.Αν αυξήσω τη ζάχαρη την επόμενη φορά θα εχει πρόβλημα η ζύμη; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-2-09  
    δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, όχι. Σε λογικά πλαίσια πάντα, έτσι?
    Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις περισσότερη ζάχαρη πάνω στη ζύμη πριν τα τυλίξεις.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 8-3-09  
    Το βούτυρο στη γέμιση το λειώνουμε ή το βάζουμε σε κομματάκια;
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 8-3-09  
    Εγώ βάζω βιτάμ soft και το λιώνω με ένα πιρούνι. Εάν είναι πολύ σφιχτό μπορείς να το βάλεις για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
    Α και μην ξεχάσεις ο,τι πρέπει να το ανακατέψεις με τη ζάχαρη και την κανέλλα πριν το βάλεις πάνω στη ζύμη.
    Ελπίζω να βοήθησα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 8-3-09  
    Καταπληκτικά!!!!!! Τα 25 γρ είναι νωπή μαγιά όχι σκόνη ελπίζω;Τα έκανα με νωπή .Διάβασα τώρα παραπάνω ότι σε κάποιον φούσκωσαν πολύ, μήπως τελικά ήταν 25 γρ σε σκόνη;
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 8-3-09  
    Εγώ το βάζω στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω, στη μέση του φούρου.
    Δεν έχω δοκιμάσει στον αέρα αλλά φοβάμαι ο,τι θα στεγνώσουν έστι. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια.
    Μαγιά βάζω φρέσκια. Αν βάλεις σκόνη τότε πιστεύω φτάνει ένα φακελάκι.
    #
    Σχόλιο από γιουλακι, 21-1-10  
    xronia polla k kalh xronia...
    loipon ta pswmakia auta emena mou bghkan ligo kapws...dn ba8mologw gt mallon egw prepei na eftaiga..xrhsimopoihsa apo aleuri to kitrino alatini k kshrh magia...k dn mou fouskwsan ka8olou..aa k to allo problhma pou eixa einai oti htan malakia arketa h zumh k dn mou kobontan polu eukola ta rolakia..k h xaxarh me thn kanela ston fourno mou egine san karamela..xaxaxa...kamia sumboulh gia to ti phge straba??
    #
    Σχόλιο από junior, 24-1-10  
    agapiti gioulaki,
    proton tha ithela na sou po oti to kitrino alevri de kanei gia ta sugekrimena psomakia ,oson afora ti gemisi ego, anoigo ti zumi aplono me koutali to bitam se oli ti zimi kai epita apo pano rixno ti zaxari kai ti kanela apo psila gia na paei se oli ti zymisan na ti koskonizo.prospathise ksana,pragmatika aksizei einai pentanostima!!!!kali epituxia
    #
    Σχόλιο από Lamprini Noula, 30-6-10  
    Καλημερα!
    Θα ηθελα να ρωτησω αν βαζεις βιταμ σοφτ και στη ζυμη και στη γεμιση;
    Και αν για τη ζυμη το λιωνεις σε κασαρολα το βουτυρο;
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 30-6-10  
    Kalhmera!
    Nai, boutyto bazw kai sth zymh kai sth gemish. Auto pou bazw sth zymh to liwnw sto fourno mikrokymmatwn alla kai sthn katsarola h se ena mikro mpriki ginetai.
    Kalh epityxia :)
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 18-10-10  
    Στην αρχή δεν μπορούσα να βρω πουθενά κάρδαμο...τελικά μου είπαν πως είναι το κακουλέ...πήρα όμως τους κόκκους ολόκληρους, όχι τριμμένο...ξέρει κανείς πως να τους χρησιμοποιήσω ή δεν γίνεται στην συνταγή αυτή?
    #
    Σχόλιο από pigi-moto, 25-10-12  
    γίνεται να μπουν καταψηξη πριν μαγειρευτούν? και αν ναι για πόσο περίπου καιρό?
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 25-10-12  
    pigi-moto: Και βέβαια γίνεται! Τα βάζεις χωρίς το αυγό με λαδόκολλα ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν. Κρατάνε πολλούς μήνες λογικά.
    #
    Σχόλιο από sophiana, 22-11-12  
    παρεάκι, βοήθεια!!! έκανα τα ψωμάκια και όπως το περίμενα, είναι πεντανόστιμα! αλλά μου βγήκε λίγο σφιχτή η ζύμη, όπως και με κάτι άλλα αλμυρά ψωμάκια που είχα κάνει. μπορεί όταν τα έβγαλα να ήταν ωραία, αλλά μετά από μια μέρα είναι αρκετά σφιχτά αν τα φας κρύα! βέβαια τα βάζουμε για λίγο στο μικροκυμάτων και γίνονται τέλεια, αλλά θα ήθελα να είναι αφράτα σαν ψωμί! τι μπορεί να φταίει???
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 22-11-12  
    sophiana: μήπως έβαλες πολύ αλεύρι; Μήπως τα έψησες υπερβολικά; Σου φούσκωσε κανονικά η ζύμη; Στο πρώτο φούσκωμα πρέπει να διπλασιαστεί σχεδόν. Αλλιώς δοκίμασε να τα σκεπάζεις αεροστεγώς (με μία μεμβράνη πχ) για να μη στεγνώνουν. Αλλά γενικά αυτά τα ψωμάκια με το να είναι τόσο λεπτή η ζύμη βγαίνουν συχνά τραγανά.
    #
    Σχόλιο από Kleio Chania, 20-12-12  
    Να ρωτήσω κάτι εάν τα φτιάξω και δεν θέλω να τα ψήσω όλα μπορώ να τα βάλω στην κατάψυξη η δεν κάνει;;;
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 21-12-12  
    Και βέβαια γίνεται! Απλά τα βάζεις χωρίς το αυγό με λαδόκολλα ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν.
    #
    Σχόλιο από angiek1000, 9-1-13  
    Αν αντι για κανέλα βάλω μερεντα και φουντούκι αλεσμένο θα έχω το ίδιο αποτελεσμα ή θα ξεχειλίσει όλη η γέμισή στο ταψί??
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από helensplay, 20-2-09  
    τα κανω κι εγώ και στα μισά βάζω σαν γεμιση μαρμελάδα ή τριμμένη κουβερτούρα και από πάνω ρίχνω λίγο πριν τα βγάλω από το φούρνο τριμμένη κουβερτούρα ή καρύδα
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 23-2-09  
    πολυ ωραια και ευκολη συνταγη την εψαχνα καιρο προσθεσα στη γεμιση και μαυρες σταφιδες και εγιναν υπεροχα ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από milva, 21-3-09  
    Αυξησα τη ζάχαρη και τα έκανα νηστίσιμα δηλ. αντικατέστησα το βούτυρο με βιτάμ και το γάλα με νερό και χυμό πορτοκάλι σε ιση ποσότητα.Στη γέμιση πρόσθεσα σταγόνες σοκολάτας.Εγιναν υπέροχα!!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 2-4-09  
    Φοβερά ψωμάκια, τέλεια για πρωινό και πολύ εύκολα!! Έβαλα 1κ.γ. κανέλα στη ζύμη και στο μισό φύλλο έβαλα σταγόνες σοκολάτας και στο άλλο μισό ζάχαρη με λίγη ακόμα κανέλα. Τέλεια!! Και παρ'ολο που μετά την 1 ώρα (βήμα 4) η ζύμη δεν είχε φουσκώσει και ανησύχησα μήπως είχε καεί η μαγιά, τελικά κατά το ψήσιμο φούσκωσαν καταπληκτικά!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 7-4-09  
    Τα έφτιαξα την Κυριακή, μόνο που έβαλα καστανή ζάχαρη και μου φάνηκαν λίγο άγλυκα. Πάντως είναι νόστιμα αν και την επόμενη μέρα όχι και τόσο.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-12-09  
    Τα έκανα έτσι απο παλιά αλλά δεν ήξερα ότι ήταν σουηδικής προέλευσης. Πρόσθεσα και λίγο καρύδι και εννοείται ότι μ'αρέσουν πολύ.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 24-2-10  
    καλά εγω βρισκομαι σε αλλον πλανητη.
    αφου τα εφτιαξα, ανεβασα φωτο στο κοπιαστε,ξεχασα να σχολιασω.
    Στη ζυμη εβαλα κανελλα, και σταγονες σοκολατας. Εγιναν πολυ ωραια και τα δινω στα παιδια στο σχολειο για κολατσιο.
    Η κορη μου βαζει και μερεντα και τα τρωει για πρωινο.
    την επομενη φορα ,θα τα αφησω να ξαναφουσκωσουν ,για να γινουν πιο αφρατα.
    #
    Σχόλιο από chrisenia, 20-5-10  
    Δεν ξέρω αν θεωρείται παραλλαγή, αλλά μάλλον συμπλήρωση είναι, στην γέμιση βάζω και λίγο ξύσμα λεμονιού που του πάει πολύ και κάποιες φορές (συνήθως στα μισά απο αυτά που φτιάχνω) βάζω απο πάνω λίγο γλάσο με άχνη και λίγο γάλα. Είναι απίθανα και έτσι!
    #
    Σχόλιο από ioanna24, 18-10-10  
    Τα έφτιαξα χθες βράδυ, έγιναν πάρα πολύ καλά, περίπου 25 κομμάτια, έβαλα μισό αλεύρι ολικής και μισό αλέυρι για όλες τις χρήσεις για να έχουν περισσότερες φυτικές ίνες, μισό φλυτζάνι γάλα και μισό φλ χυμό πορτοκάλι για άρωμα, ένα κουταλάκι μαχλέπι και 1 κουταλάκι κανέλλα στη ζύμη και στη γέμιση μαύρη ζάχαρη, τριμμένο καρύδι και λίγες σταγόνες σοκολάτας και φυσικά κανέλλα! Έγιναν καταπληκτικά, πολύ αφράτα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από peristeraki, 16-11-10  
    molis ta eftiaksa k ginan poli orea kai afrata!ego den evala to augo apo pano ta aleipsa me nounou kai sti gemisi eliosa to bitam evala ti zaxari kai tin kanela k eliosa mazi ena mikro komataki mastixa xiou kai prosthesa mesa trimeno amigdalo!tin epomeni fora tha ta kano me sokolata kai nomizo oti tote tha einai akoma pio teleia!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-1-11  
    λοιπον εγω θα βαθμολογησω ενα μερος της συνταγης και ενα μερος της ιδεας!!!
    η ζυμη ειναι τελεια αυτη κανω απο τοτε για ψωμακια αλλα η γεμιση ειναι παντα διαφορετικη,ειτε με κανελοζαχαροβουτυρο,ειτε με μαρτσιπαν,ειτε με κρεμα αλλα παντα η ζυμη γινετε αφρατη....!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 19-11-12  
    Η ωραιότερη συνταγή!!! Έβαλα κ λίγο μαχλεπι κ έγινε καταπληκτικό!!!!!! Δοκιμάστε το!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά
    Ένα βιβλίο 292 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    Γλυκές πίτες-τάρτες-ζύμες, φούρνου
    Ένα βιβλίο 228 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Πρωινό
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΙΝΑΣ
    Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της valinakytea
    χριστουγεννιατικα εδεσματα!
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni