κύρια φωτογραφία συνταγής Σουηδικά Ψωμάκια Κανέλλας

Σουηδικά Ψωμάκια Κανέλλας

Μαγειρεύτηκε 28 φορές
Kostazz
Kostazz @cook_8451365
,Σουηδία

Υπέροχα γλυκά ψωμάκια, για τον καφέ ή για τα παιδιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δε βρίσκετε ζάχαρη σε μεγάλα κομμάτια μπορείτε να πάρετε ζάχαρη σε κύβακια και να τη θρυματίσετε ελαφρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 Minutes
20-25 κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. 25 γρ μαγιά
  3. 75 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  4. 250 ml γάλα
  5. 0.5 κούπα ζάχαρη
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
  8. περίπου 3μιση κούπες αλεύρι
  9. Για τη γέμιση
  10. 50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  11. 0.5 κούπα ζάχαρη
  12. 4 κ.γ. κανέλα
  13. Επίσης θα χρειαστείτε
  14. Zάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λυώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταίνουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και δυαλύουμε μέσα τη μαγιά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.

  3. 3

    Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανεκατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.

  4. 4

    Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνείωντας όλα τα υλικά μαζί.

  6. 6

    Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).

  7. 7

    Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.

  8. 8

    Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.

  9. 9

    Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.

  10. 10

    Χτυπάμε το αυγό και αλέιφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.

  11. 11

    Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.

  12. 12

    Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (124)

HOOPE
HOOPE @cook_8507512
Ωραια συνταγη σε γραμμαρια το αλευρι ζαχαρη;;;

Από

Kostazz
Kostazz @cook_8451365
στις
,Σουηδία