κύρια φωτογραφία συνταγής Σουηδικός σολομός
Family_Recipes
Family_Recipes @cook_8482009
Stockholm,Sweden

Μένω Σουηδία και αυτήν την συνταγή την τρώμε πολύ εδώ. Είναι καθαρά παραδοσιακή σουηδική συνταγή. Ελπίζω να σας αρέσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σκεπτικό με το γυάλινο βαθύ σκεύος που είναι για την σάλτσα μας, το χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε να βάλουμε πλαστική μεβράνη μετά για να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Εάν φυσικά δεν έχει φαγωθεί όλο. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδι, μπορείτε να ψιλοκόψετε πράσο. Εδώ στην Σουηδία έχουμε ένα άλλο είδους πράσο το οποιο βάζω εγώ, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει στην Ελλάδα. Σαν γρασίδι το πουλάνε μέσα σε γλαστράκι πλαστικό εν ονόματι Gräslök.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 κιλό σολομό
  2. 4-5 μεγάλες πατάτες
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 500 γραμμάρια crème fraiche
  5. 50 γραμμάρια χαβιάρι κόκκινο
  6. 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  7. 1 κουτάλι της σούπας αλάτι ψιλό
  8. 2 κουταλια της σούπας αλάτι χοντρό
  9. λίγο πιπέρι μαύρο φρέσκο
  10. 1 στημένο λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένουμε τον σολομό κάτω από χλιαρό νερό και τον απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί. Έπειτα στύβουμε το λεμόνι και το περιχύνουμε από επάνω από το ψάρι μας. Προσθέτουμε το χοντρό αλάτι όπως και το πιπέρι μας. Βάζουμε στην συνεχεια και τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στον φούρνο μας ο οποιος καίει στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις ξεπλένουμε καλά. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βράσουνε καλά.

  3. 3

    Μέχρι να βράσουνε οι πατάτες και να ψηθεί και ο σολωμός, ξεκινάμε να κάνουμε την σάλτσα μας.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το βάζουμε σε ένα γυάλινο βαθύ σκεύος. Έπειτα ρίχνουμε και το κόκκινο χαβιάρι όπως και τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στην συνεχεια προσθέτουμε το crème fraiche, την 1 κουταλια της σούπας αλάτι ψιλό, λίγο μαυροπίπερο και ανακατεύουμε έτσι ώστε όλα τα υλικά μας να γίνουν ένα.

  5. 5

    Τον σολομό τον βγάζουμε από τον φούρνο περίπου μετά από 30 - 40 λεπτά. Τσιμπάμε με ένα πιρουνάκι για να δούμε εάν μαλάκωσε και ψήθηκε από μέσα. Το αν ψήθηκε το καταλαβαίνουμε από το ροζ του χρώμα.

  6. 6

    Σερβίρουμε με τις βραστές μας πατάτες, τον σολομό μας στο πλάι και επάνω από τον σολομό περιχύνουμε λίγο από την σάλτσα μας. Καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

christinelle
christinelle @cook_8490821
Πήρα Σουηδικό σολομό από το ΙΚΕΑ και είναι στο φούρνο τώρα. Είναι μαριναρισμένος με άνηθο και καπνιστός, πρώτη φορά δοκιμάζω. Ομως έβαλα το λεμόνι κομμένο φετούλες και έστυψα μόνο τις άκρες για παραλλαγή. Εβαλα και λευκό πιπέρι, θα σας πω πως βγήκε.

Από

Family_Recipes
Family_Recipes @cook_8482009
στις
Stockholm,Sweden