Σούπα από κίτρινη κολοκύθα με μπουκιές γαλοπούλας
Υλικά
-
1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
-
300 γρ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μέτριους κύβους
-
1 πράσο ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος του)
-
180 γρ. μαργαρίνη
-
3 κύβους λαχανικών
-
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
40 γρ. κρουτόν
-
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας στο 1/3 της ποσότητας του Βιτάμ.
-
2
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα, και σοτάρουμε. Μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με 1 ½ λίτρο νερό και τους κύβους λαχανικών Κnorr. Βράζουμε για 45 λεπτά και μετά σουρώνουμε (φυλάσσοντας τον ζωμό σε ένα μπολ) και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε τόσο ζωμό όσο χρειάζεται για να πάρει την υφή μιας πηχτής σούπας. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, καρυκεύουμε με αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
4
Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια της γαλοπούλας, τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα, και σερβίρουμε. (Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χρώμα ψιλοκόβουμε και λίγη φρέσκια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια