Σούπα αποτοξίνωσης με μπρόκολο και ρόκα
Πράσινη σούπα που απευθύνεται στους φανατικούς της υγιεινής διατροφής και ειδικότερα της αποτοξίνωσης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το μπλογκ μου Dailycious.gr. (πηγήGoop.com).
Υλικά
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο (την οποία θα αφαιρέσω αργότερα)
-
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
τα μπουκετάκια από 1 μπρόκολο
-
2,5 φλ. νερό
-
1/2 κύβο ψυγείου από ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά, καθώς έτσι ακυρώνεται ο σκοπός της αποτοξίνωσης)
-
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
3/4 φλ. ρόκα (πλυμένη και κομμένη σε κομμάτια με το χέρι)
-
χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Γυρνάω το κρεμμύδι και το ολόκληρο σκόρδο σε ζεσταμένο λάδι για ένα λεπτό.
-
2
Προσθέτω το μπρόκολο και το γυρνάω κι αυτό στο λάδι για 4’.
-
3
Προσθέτω το νερό (και τον ζωμό κοτόπουλου), αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση η σούπα κλείνω το καπάκι κι αφήνω να σιγοβράσει για 20’ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
-
4
Αφού είναι έτοιμη, προσθέτω και την ρόκα και την αλέθω με την ράβδο χειρός ή με πολύ προσοχή στο μπλέντερ (γιατί είναι βραστή).
-
5
Η σούπα είναι έτοιμη και την σερβίρω με λίγο χυμό λεμονιού. Καλή κι επιτυχημένη αποτοξίνωση!
Σχόλια