Σούπα βελουτέ με κολοκύθα, προσούτο και τζιντζερ
Μια πολύ νόστιμη σουπα από τον κ Δρίσκα! είναι πεντανόστιμη, απλή, γρήγορη και οικονομική, για να αξιοποιήσετε νόστιμα τις κολοκύθες σας!! Καλή επιτυχία!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι σούπες βελουτέ, διατηρούνται στη συντήρηση για 3 μερες! μάλιστα γίνονται και πιο έγευστες. Δεν παθαίνουν τίποτε. Επίσης, μπορείτε να τις διατηρήσετε και στην κατάψυξη και να τις ζεστάνεται στα μικροκύματα για να τις ξαναφάτε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα καρότα και σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες. Καθαρίζετε από την φλούδα και τους σπόρους την κολοκύθα και την κόβω σε μικρότερα κομμάτια.
-
2
Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρω με το βούτυρο για λίγα λεπτά.
-
3
Ρίχνω το ζωμό και το τζίντζερ, αλάτι-πιπέρι και βράζω για 40' λεπτά, σε φωτιά μέτρια.
-
4
Όταν μαγειρευτεί η σούπα, την πολτοποιώ στο μπλέντερ και την ξαναβάζω κατσαρόλα!
-
5
Την αφήνω σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, χωρίς όμως να βράσει. Τη μοιράζω σε πιάτα και γαρνίρω με μπούκοβο!
-
6
Αν θέλω, την περνάω απο σιτάκι για να είναι πιο βελουτέ! Τέλος, βάζω σε φέτες το προσούτο (ή μπεικον) σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 220C για 7 λεπτά έως να γίνουν τραγανές. Ψιλοκόβω και γαρνίρω την σούπα!
Σχόλια (8)