pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Μια πολύ νόστιμη σουπα από τον κ Δρίσκα! είναι πεντανόστιμη, απλή, γρήγορη και οικονομική, για να αξιοποιήσετε νόστιμα τις κολοκύθες σας!! Καλή επιτυχία!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι σούπες βελουτέ, διατηρούνται στη συντήρηση για 3 μερες! μάλιστα γίνονται και πιο έγευστες. Δεν παθαίνουν τίποτε. Επίσης, μπορείτε να τις διατηρήσετε και στην κατάψυξη και να τις ζεστάνεται στα μικροκύματα για να τις ξαναφάτε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
8 μερίδες
  1. 1 κιλό ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  2. 500 γρ. καρότα
  3. 2 πατάτες
  4. 4 κ. σ. βούτυρο
  5. 2 κ. σ. τριμμένο τζίντζερ
  6. 4 φλ. ζωμός κρέατος ή κοτόπουλο
  7. λίγο μπούκοβο για το γαρνίρισμα
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα καρότα και σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες. Καθαρίζετε από την φλούδα και τους σπόρους την κολοκύθα και την κόβω σε μικρότερα κομμάτια.

  2. 2

    Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρω με το βούτυρο για λίγα λεπτά.

  3. 3

    Ρίχνω το ζωμό και το τζίντζερ, αλάτι-πιπέρι και βράζω για 40' λεπτά, σε φωτιά μέτρια.

  4. 4

    Όταν μαγειρευτεί η σούπα, την πολτοποιώ στο μπλέντερ και την ξαναβάζω κατσαρόλα!

  5. 5

    Την αφήνω σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, χωρίς όμως να βράσει. Τη μοιράζω σε πιάτα και γαρνίρω με μπούκοβο!

  6. 6

    Αν θέλω, την περνάω απο σιτάκι για να είναι πιο βελουτέ! Τέλος, βάζω σε φέτες το προσούτο (ή μπεικον) σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 220C για 7 λεπτά έως να γίνουν τραγανές. Ψιλοκόβω και γαρνίρω την σούπα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

gpmhollystone
gpmhollystone @cook_8467799
ολες οι κολοκυθοσουπες ειναι νοστιμες, η προσθηκη του τζιντζερ και κυριως του προσουτο την κανει πραγματικα ξεχωριστη!!! συγχαρητηρια

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα