Σούπα βελουτέ με λεβάντα, τζίντζερ και γλυκοπατάτα
Μια σουπίτσα αρωματική και λουλουδάτη, έξω από τα συνηθισμένα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δε θέλουμε τα σποράκια της λεβάντας πολτοποιημένα στη σούπα μας, την περνάμε, πριν πολτοποιήσουμε, από λεπτή σήτα. Η δόση της λεβάντας μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τα γούστα. Η φέτα της πηγαίνει πολύ!Η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως. Είδα καροτόσουπα με τζίντζερ και λεβάντα, αλλά μια και δε μου αρέσουν τα καρότα, έβαλα ό,τι (άλλο) λαχανικό μου βρισκόταν, χωρίς να ακολουθήσω ούτε τις δοσολογίες, ούτε τον τρόπο παρασκευής!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
-
2
Τα βάζουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά σε 2-2,5 λίτρα νερό με ανοιχτή κατσαρόλα (αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, έχουμε καυτό στο βραστήρα, για να μην αναστείλουμε το μαγειρεμα).
-
3
Όταν πάρουν την πρώτη βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη λεβάντα, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
-
4
Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά και αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε βραστό νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.
-
5
Τσιμπάμε τακτικά τα λαχανικά μας να δούμε αν μαλακώσαν.
-
6
Οταν είναι έτοιμα σβήνουμε τη φωτιά, πολτοποιούμε είτε στο μούλτι είτε με το ραβδομπλέντερ.
-
7
Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι ή τριμμένο τζίντζερ.
Σχόλια