manewcook
manewcook @manewcook
,Ελλάδα

Μια σουπίτσα αρωματική και λουλουδάτη, έξω από τα συνηθισμένα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δε θέλουμε τα σποράκια της λεβάντας πολτοποιημένα στη σούπα μας, την περνάμε, πριν πολτοποιήσουμε, από λεπτή σήτα. Η δόση της λεβάντας μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τα γούστα. Η φέτα της πηγαίνει πολύ!Η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως. Είδα καροτόσουπα με τζίντζερ και λεβάντα, αλλά μια και δε μου αρέσουν τα καρότα, έβαλα ό,τι (άλλο) λαχανικό μου βρισκόταν, χωρίς να ακολουθήσω ούτε τις δοσολογίες, ούτε τον τρόπο παρασκευής!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4 μερίδες
  1. 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  2. 1 μικρό κρεμμύδι
  3. 1 μικρή η μισή κανονική μαραθόριζα (φινόκιο)
  4. τζίντζερ φρέσκο ή ξερό τριμμένο κατά βούληση
  5. 3 κουταλάκια του γλυκού λεβάντα
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. λάδι όσο θέλουμε
  9. λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.

  2. 2

    Τα βάζουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά σε 2-2,5 λίτρα νερό με ανοιχτή κατσαρόλα (αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, έχουμε καυτό στο βραστήρα, για να μην αναστείλουμε το μαγειρεμα).

  3. 3

    Όταν πάρουν την πρώτη βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη λεβάντα, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.

  4. 4

    Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά και αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε βραστό νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.

  5. 5

    Τσιμπάμε τακτικά τα λαχανικά μας να δούμε αν μαλακώσαν. 

  6. 6

    Οταν είναι έτοιμα σβήνουμε τη φωτιά, πολτοποιούμε είτε στο μούλτι είτε με το ραβδομπλέντερ.

  7. 7

    Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι ή τριμμένο τζίντζερ.

Αντιδράσεις

Από

manewcook
manewcook @manewcook
στις
,Ελλάδα
Με λένε Μαρία και είμαι από την Κρήτη! Για την ακρίβεια είμαι και μισή από τον Πειραιά. Μου αρέσει να διαβάζω, να ασχολούμαι με το Ίντερνετ και εσχάτως να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά! Δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σπορ, μέχρι τις αρχές του 2015, οπότε και μετακόμισα στην Αθήνα και έσμιξα με τον άντρα μου, που μέχρι τότε οι δουλειές μας μάς κρατούσαν μακριά! Με λες και μετανάστη από αγάπη! Άργησα λίγο να πάρω μπρος με τη μαγειρική και νιώθω ακόμα νεούδι, αλλά τι να κάνουμε; οι συνθήκες! (Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια! Τα ξένα χέρια είναι μαχαίριααα! Οπα! Μισό να κλείσω την παρένθεση γιατί ξέφυγα!) Ήταν όμως να μην πάρω μπρος! Τελικά η μαγειρική και ειδικά η ζαχαροπλαστική είναι έρωτας! Του μπι κοντινιουντ! ;)
Δες περισσότερα