LUCIAZISS
LUCIAZISS @cook_8468819
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι μια ελαφριά σούπα κατάλληλη για τον χειμώνα αλλά και για όσους ακολουθούν δίαιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας αρέσει η φρεσκάδα του φρούτου, αντικαταστήστε  200 ml ζωμού με χυμό πορτοκάλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κρεμμύδι μέτριο
  2. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  3. 3-4 καρότα
  4. 1 κλαδάκι σέλινο
  5. 1 εκ πιπερόριζα (τζίντζερ) ή 10 γρ. σε σκόνη
  6. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  8. 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. 2 κ.σ. ξινή κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους, καθαρίζουμε το σέλινο και το ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε την πιπερόριζα.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και την πιπερόριζα, ανακατεύοντάς τα για 5 λεπτά.

  4. 4

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά πολτοποιούμε τη σούπα μας και την σουρώνουμε. Ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα μας και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

  5. 5

    Βάζουμε τη σούπα σε μικρά μπολ και νοστιμίζουμε με την ξινή κρέμα γάλακτος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

athie
athie @cook_8451754
Ευκολη, νόστιμη, ελαφριά ότι πρέπει για το βραδάκι...

Από

LUCIAZISS
LUCIAZISS @cook_8468819
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Η μαγειρικη για μενα ειναι ενας τροπος εκφρασης, εκτονωσης, δημιουργιας. Το πρωτο φαγητο που εφτιαξα ηταν γεμιστα σε ηλικια 10 ετων, η μαμα παρακολουθουσε βεβαια, ευτυχως δεν χρειαστηκε να επεμβει...Τωρα μαγειρευω για τον αγαπημενο μου συζυγο αν και συνηθως διαφωνουμε στην ποσοτητα αλατιου.
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα