Σούπα κάστανου, η ελαφριά
Στο σπίτι μου επέχει θέση πρωϊνού, δεκατιανού, δείπνου, φάρμακου για τη λιγούρα κλπ. Είτε γλυκιά, είτε αλμυρή, χορταίνει στο πι και φι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχοντας τα κάστανα στην κατάψυξη, τρώμε σε δέκα λεπτά.Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε σε τραπέζι, σερβίρετε γλυκιά καστανόπιτα, μέσα σ'αυτή τη σούπα.Η δόση αφορά σε μία μερίδα.
Υλικά
-
100 gr τριμμένο κάστανο
-
χλιαρό νεράκι
-
αλάτι
-
ζάχαρη
-
γαρύφαλο σκόνη
-
Προαιρετικά
-
2 κ.σ. mascarpone
-
2 κ.σ. κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθύ, αντικολλητικό σκεύος καβουρντίζουμε τα τριμμένα κάστανα. Αν τα είχαμε φυλαγμένα στην κατάψυξη, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε απ'ευθείας.
-
2
Δυαλύουμε σιγά-σιγά με χλιαρό νεράκι, ως να πάρουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε.
-
3
Πολτοποιούμε, και αν χρειάζεται προσθέτουμε νεράκι. Αν θα χρησιμοποιήσουμε το mascarpone, σε αυτό το βήμα θα το προσθέσουμε (με ή χωρίς το κακάο).
-
4
Τώρα θα αποφασίζουμε αν το θέλουμε γλυκό ή αλμυρό. Καρικεύουμε ανάλογα, φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να έχουμε βάλει και μία πρέζα αλάτι (για γλυκό) ή ζάχαρη (για αλμυρό). Δεν θα ξεχάσουμε το γαρύφαλλο. Ακόμη και αν δεν μας αρέσει, θα βάλουμε λιγάκι γιατί τονώνει τη γεύση του κάστανου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια