Σούπα με πεπονάκι και Μανιάτικο λουκάνικο
Αν σας αρέσουν οι σούπες και λατρεύετε τα ζυμαρικά, αυτό είναι το τέλειο πιάτο για εσάς... Μία κόκκινη σουπίτσα, έμπνευση της στιγμής, με χρώματα και αρώματα για τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο!!! Απολαύστε την!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μείνει φαγητό στην κατσαρόλα προσθέστε 2 παγάκια μέσα. Αυτό θα βοηθήσει να μη λασπώσει το φαγητό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε άλλα φαγητά όπως στο γιουβέτσι ή σε χυλοπίτες που έχουν μαγειρευτεί μέσα σε σάλτσα κτλ.
Υλικά
-
2 μέτρια καρότα
-
1/2 πιπεριά πράσινη
-
1 κρεμμύδι
-
2 μικρές ντομάτες
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
-
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
-
1/3 του νεροπότηρου ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 μικρές πιπεριές τσίλι (αν το θέλετε καυτερό)
-
1 +1/2 φλ. του ελληνικού πεπονάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το λουκάνικο και κόβουμε την ντομάτα στο μπλέντερ.
-
2
Βάζουμε το λουκάνικο στην κατσαρόλα σκέτο να αρχίσει να μαγειρεύεται για να βγάλει το λίπος του και όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το λάδι.
-
3
Προσθέτουμε το καρότο και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί καλά, μετά ρίχνουμε μέσα την πιπεριά και έπειτα το κρεμμύδι.
-
4
Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα.
-
6
Γεμίζουμε το μπόλ του μπλέντερ με νερό, διαλύουμε εκεί τον πελτέ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
7
Αλατοπιπερώνουμε.
-
8
Όταν κοντεύει να γίνει το καρότο μπορούμε να βάλουμε και τις τσίλι πιπεριές.
-
9
Όταν έχει μαγειρευτεί το καρότο και είναι μαλακό ρίχνουμε και το πεπονάκι.
-
10
Ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει το πεπονάκι, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο νεράκι για να παραμείνει η σούπα όπως τη θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια