κύρια φωτογραφία συνταγής Σούπα με ρύζι
evi20
evi20 @cook_8463713

Μία πεντανόστιμη ρυζόσουπα, τις οποίας οι ριζες ανιχνεύονται στην περιοχή της Μικράς Ασίας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να χυλώσει γρηγορότερα το ρύζι, χρησιμοποιήστε ρύζι για σούπες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 4 κουταλιές της σουπας ρύζι
  2. 4 ποτήρια ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
  3. 4 ποτήρια γάλα
  4. 1 κουταλιά της σουπας μέλι
  5. 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού ζαφορά
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  8. 1 φλιτζανάκι του καφέ ροδόνερο
  9. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε τη ζαφορά σε ένα φλυτζανάκι του καφέ μαζί με το ροδόνερο και την αφήνετε για 2-3 ώρες, ώστε να αναδείξει το χρώμα και το άρωμά της.

  2. 2

    Πλένετε με χλιαρό νερό το ρύζι.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό με λίγο αλάτι, ρίχνετε το ρύζι και μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.

  4. 4

     Όταν ψηθεί το ρύζι, πρόσθετε λίγο-λίγο το γάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 15 ακόμη λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.

  5. 5

    Προσθέτετε το βούτυρο, το μέλι, το ροδόνερο με τη ζαφορά και, αφού πάρει μια βράση, σβήνετε τη φωτιά.

  6. 6

    Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
Τι είναι η ζαφορά και με τι μπορώ να την αντικαταστήσω?

Από

evi20
evi20 @cook_8463713
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα