Σούπα με ρύζι
Μία πεντανόστιμη ρυζόσουπα, τις οποίας οι ριζες ανιχνεύονται στην περιοχή της Μικράς Ασίας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να χυλώσει γρηγορότερα το ρύζι, χρησιμοποιήστε ρύζι για σούπες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε τη ζαφορά σε ένα φλυτζανάκι του καφέ μαζί με το ροδόνερο και την αφήνετε για 2-3 ώρες, ώστε να αναδείξει το χρώμα και το άρωμά της.
-
2
Πλένετε με χλιαρό νερό το ρύζι.
-
3
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό με λίγο αλάτι, ρίχνετε το ρύζι και μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
-
4
Όταν ψηθεί το ρύζι, πρόσθετε λίγο-λίγο το γάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 15 ακόμη λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.
-
5
Προσθέτετε το βούτυρο, το μέλι, το ροδόνερο με τη ζαφορά και, αφού πάρει μια βράση, σβήνετε τη φωτιά.
-
6
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια (4)