Σούπα μπουγιαμπέσα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε στην σούπα σας καβουροδαγκάνες αντί για καραβίδες.
Υλικά
-
2 κιλά φρέσκα πετρόψαρα
-
6-8 καραβίδες ή γαρίδες
-
10-12 μύδια
-
1 μερίδα Knorr σπιτικός Ζωμός ψαριού
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 φινόκιο κομμένο σε ψιλές φέτες
-
2 καρότα κομμένα σε ψιλές φέτες
-
2-3 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
-
1 φύλλο δάφνης
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη , διαλυμένο σε λίγο καυτό νερό
-
ανάλογο αλάτι, πιπέρι μαύρο
-
1 γαλλική μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες ή άλλο ψωμί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα μεγαλύτερα τα κόβουμε σε κομμάτια.
-
2
Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Κατόπιν συμπληρώνουμε το πράσο, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες με το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε το βραστό νερό και τον σπιτικό ζωμό ψαριού και βράζουμε τα λαχανικά για άλλα 25 λεπτά.
-
5
Βάζουμε τα ψάρια και το υπόλοιπο λάδι, το σαφράν με το νερό του και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
-
6
Τέλος, προσθέτουμε τις καραβίδες και τα θαλασσινά και αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά.
-
7
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ και τις τοποθετούμε στον πάτο μιας σουπιέρας.
-
8
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε προσεχτικά τα ψάρια από την κατσαρόλα σε μια ζεστή πιατέλα.
-
9
Σουρώνουμε το ζωμό των ψαριών και περιχύνουμε με αυτόν τις φέτες των ψωμιών μέσα στην σουπιέρα.
-
10
Για το σερβίρισμα ρίχνουμε με μια κουτάλα τη σούπα με τις φέτες του ψωμιού πάνω στα ψάρια που είναι στην πιατέλα και τα σερβίρουμε όλα μαζί.
Σχόλια