Σούπα χοιρινό με τραχανά
Είναι μια πολύ νόστιμη σούπα που τρώγεται κυρίως σε πολύ κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια μελάτη γευστική σούπα εντελώς πλήρες φαγητό!
Υλικά
-
800 γρ χοιρινό σπάλα σε μικρά κομμάτια
-
2 κρεμύδια σε φέτες
-
1 καρότο σε φέτες
-
2 δαφνόφυλλα
-
5-6 μπαχάρια
-
1 κ.γ πάπρικα
-
2-3 ντοματάκια κονσέρβας
-
5-6 κ.σ ελαιόλαδο
-
200 γρ φέτα θρυματισμένη
-
1 ποτηράκι κρασιού τραχανά
-
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με αρκετό νερό μαζί με τα κρεμύδια, το καρότο,τα δαφνόφυλλα,τα μπαχάρια,την πάπρικα,το ελαιόλαδο και τα ντοματάκια να βράσουν και να μαλακώσει το κρέας.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον τραχανά. Τον αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τη φέτα. Την αφήνουμε να λιώσει λίγο και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.
Σχόλια (5)