Σούπερ κοκκινιστοί κεφτέδες στο φούρνο της πεθερας

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
Λίζα, 13.09.11

Περιγραφή

Μια υπέροχη συνταγή για κεφτέδες αφράτους κοκκινιστούς και όχι τηγανιτούς. Μου την έμαθε η πεθερά μου και η καταγωγή της συνταγής είναι από ένα χωριό στα Τρίκαλα. Μια συνταγή πραγματικά φανταστική!!!!
Σούπερ κοκκινιστοί κεφτέδες στο φούρνο της πεθερας
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για τη ζύμη:
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 4 μεγάλα χωριάτικα παξιμάδια
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • μπόλικη βουνίσια ρίγανη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι ροζ, κόκκινο, μαύρο και άσπρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο καλής ποιότητος
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 4 ντομάτες
  • 3-4 μεγάλα κρεμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο νερό
  • 1 ποτηράκι γλυκό κρασί κόκκινο
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Φτιάχνει: Περίπου 18 μέτριους κεφτέδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουλιάζουμε τα παξιμάδια (καλύτερα να είναι χωριάτικα δίνουν άλλη γεύση και γίνονται πιο αφράτοι οι κεφτέδες) και χρησιμοποιούμε μόνο την ψίχα, ΟΧΙ την κόρα.
  2. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
  3. Ζύμωνουμε όλα τα υλικά μαζί για τους κεφτέδες, σκέπαζουμε το μείγμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να δέσει στο ψυγείο για μισή ώρα. Κάποια στιγμή το είχα αφήσει ένα ολόκληρο βράδυ και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα ήταν ακόμη καλύτεροι.
  4. Για τη σάλτσα κόβουμε τα κρεμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές. Ψιλοκοβουμε την ντομάτα τη ριχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ πλάθουμε τους κεφτέδες μας σε μέτριο μέγεθος και τους βάζουμε στο ταψί.
  6. Αφού βράσει λίγο η σάλτσα μας τη ρίχνουμε προσεκτικά στο ψαψί να πάει παντού και να καλύφτούν οι κεφτέδες με τα κρεμμύδια τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  7. Αφού ρίξουμε και τη σάλτσα, προσεκτικά ρίχνουμε ελαιόλαδο ωμό από πανω καθώς και πολύ λίγο μπαλσάμικο.
  8. Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω με αέρα για περιπού 50 λεπτά μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να μείνει το ελαιόλαδο με τη πηχτή σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κρεμμύδια καραμελώνουν με το μπαλσάμικο και το κρασί και δίνουν μια υπέροχη γεύση στους κεφτέδες. Συνοδεύεται με ρυζάκι, πουρέ αλλά και μακαρόνια. Η σάλτσα φοβερή για βουτιές με χωριάτικο ψωμάκι.Καλή σας όρεξη....

Σχετικές συνταγές

Κεφτεδάκια Φούρνου Κεφτεδάκια Φούρνου
4.7091
       
       
(55)

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 13-9-11  
    με τον ιδιο τροπο αακριβως κανω κι εγω τους κοκινιστους κεφτεδες γιατι δε μου αρεσει να τους τηγανιζω πρωτα γινονται βαριοι,το μονο που δεν βαζω γιατι ειμαι αλεργικη ειναι το ξυδι,και τους κεφτεδες πρεπει να τους αφησετε να ροδοκοκινισουν να παρουν ωραιο χρωμα.
    ευχαριστουμε για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 14-9-11  
    Σευχαριστω πολυ Γκολφω μου για τα πιρουνακια. Πραγματικα ειναι πολυ νοστιμοι κεφτεδες και το μπαλσαμικο μπορει να αφαιρεθει αν δεν αρεσει σε καποιον.Γινονται εξισου ωραιοι. Προχθες τους εφτιαξα μονο με κρασακι και βγηκαν τελειοι.Πολλα φιλια Γκολφω μου!!!
    #
    Σχόλιο από lenakon, 16-9-11  
    ...και μονο που διαβασα την συνταγη που ανοιξε την ορεξη....
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 16-9-11  
    Ελπιζω να την φτιαξεις κιολας και να σας αρεσει πολυ...Ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια...
    #
    Σχόλιο από mariaki87, 18-9-11  
    Ήθελα να ρωτήσω...Το νερό και το κρασί πού μπαίνουν?Οι 3 κουταλιές βαλσάμικο μπαίνει μόνο στο τέλος ή και στη σάλτσα?
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-9-11  
    Μαρια το νερο και το κρασι μπαινουν στη σαλτσα το μπαλσαμικο στο τελος με το οποιο ραντιζουμε τους κεφτεδες...Καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από mariaki87, 19-9-11  
    Μπράβο πολύ ωραία συνταγή!!Τρελαθήκανε όλοι!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 20-9-11  
    Σε ευχαριστω Μαρακι για τα πιρουνακια!!!!Χαιρομαι πολυ σας αρεσαν...Καλη σας χωνεψη...
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 20-9-11  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.....
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-9-11  
    Σευχαριστω και σενα Ρενακι που τη δοκιμασες!!!Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε....Να ναι καλα η πεθερα μου!!!!
    #
    Σχόλιο από Teta Meta, 21-9-11  
    Είμαι από Τρίκαλα & την συνταγή έως τώρα την γνώριζα με την τηγανιτή εκδοχή. Ευχαριστώ για την πιο υγιεινή συνταγή, για να μην ξεχνάμε & την τοπική κουζίνα μας.Θα δοκιμάσω & θα επανέλθω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-9-11  
    Αγαπητη Τετα ευχομαι η πιο υγιεινη εκδοχη να σας ανταμειψει καλυτερα απο την προηγουμενη. Τη συνταγη την εδωσε στην πεθερα μου μια ξαδελφη της απο το χωριο Φικη αν το γραφω σωστα...Η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα ειναι θαρρω η καλυτερη που υπαρχει...
    #
    Σχόλιο από *dorita*, 25-9-11  
    Πολύ ωραία συνταγή! Δεν έβαλα το δεύτερο αυγό στους κεφτέδες και πρόσθεσα λίγο γάλα. Στη σάλτσα έβαλα ξηρό κρασί επειδή δεν είχα γλυκό. Το συνόδεψα με χυλοπίτες.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 26-9-11  
    Σευχαριστω πολυ Ντοριτα μου για τα πιρουνακια.Η παραλλαγη σου με το γαλα μου φαινεται πολυ καλη και μεθαυριο που θα τους φτιαξω θα την κανω και εγω...Να εισαι καλα!!!Καλοχωνευτοι!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 21-2-13  
    Τους απολαύσαμε!!Πολύ-πολύ νόστιμοι!!!Κι εγώ έχω καταργήσει το τηγάνισμα..
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-2-13  
    Ευχαριστω πολυ για την εμπιστοσυνη σας στη συνταγη!!!Καλα μαγειρεματα!!!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 13-9-11  
    με τον ιδιο τροπο αακριβως κανω κι εγω τους κοκινιστους κεφτεδες γιατι δε μου αρεσει να τους τηγανιζω πρωτα γινονται βαριοι,το μονο που δεν βαζω γιατι ειμαι αλεργικη ειναι το ξυδι,και τους κεφτεδες πρεπει να τους αφησετε να ροδοκοκινισουν να παρουν ωραιο χρωμα.
    ευχαριστουμε για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 14-9-11  
    Σευχαριστω πολυ Γκολφω μου για τα πιρουνακια. Πραγματικα ειναι πολυ νοστιμοι κεφτεδες και το μπαλσαμικο μπορει να αφαιρεθει αν δεν αρεσει σε καποιον.Γινονται εξισου ωραιοι. Προχθες τους εφτιαξα μονο με κρασακι και βγηκαν τελειοι.Πολλα φιλια Γκολφω μου!!!
    #
    Σχόλιο από lenakon, 16-9-11  
    ...και μονο που διαβασα την συνταγη που ανοιξε την ορεξη....
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 16-9-11  
    Ελπιζω να την φτιαξεις κιολας και να σας αρεσει πολυ...Ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-9-11  
    Μαρια το νερο και το κρασι μπαινουν στη σαλτσα το μπαλσαμικο στο τελος με το οποιο ραντιζουμε τους κεφτεδες...Καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από mariaki87, 19-9-11  
    Μπράβο πολύ ωραία συνταγή!!Τρελαθήκανε όλοι!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 20-9-11  
    Σε ευχαριστω Μαρακι για τα πιρουνακια!!!!Χαιρομαι πολυ σας αρεσαν...Καλη σας χωνεψη...
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 20-9-11  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.....
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-9-11  
    Σευχαριστω και σενα Ρενακι που τη δοκιμασες!!!Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε....Να ναι καλα η πεθερα μου!!!!
    #
    Σχόλιο από Teta Meta, 21-9-11  
    Είμαι από Τρίκαλα & την συνταγή έως τώρα την γνώριζα με την τηγανιτή εκδοχή. Ευχαριστώ για την πιο υγιεινή συνταγή, για να μην ξεχνάμε & την τοπική κουζίνα μας.Θα δοκιμάσω & θα επανέλθω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-9-11  
    Αγαπητη Τετα ευχομαι η πιο υγιεινη εκδοχη να σας ανταμειψει καλυτερα απο την προηγουμενη. Τη συνταγη την εδωσε στην πεθερα μου μια ξαδελφη της απο το χωριο Φικη αν το γραφω σωστα...Η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα ειναι θαρρω η καλυτερη που υπαρχει...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 26-9-11  
    Σευχαριστω πολυ Ντοριτα μου για τα πιρουνακια.Η παραλλαγη σου με το γαλα μου φαινεται πολυ καλη και μεθαυριο που θα τους φτιαξω θα την κανω και εγω...Να εισαι καλα!!!Καλοχωνευτοι!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 21-2-13  
    Τους απολαύσαμε!!Πολύ-πολύ νόστιμοι!!!Κι εγώ έχω καταργήσει το τηγάνισμα..
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-2-13  
    Ευχαριστω πολυ για την εμπιστοσυνη σας στη συνταγη!!!Καλα μαγειρεματα!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariaki87, 18-9-11  
    Ήθελα να ρωτήσω...Το νερό και το κρασί πού μπαίνουν?Οι 3 κουταλιές βαλσάμικο μπαίνει μόνο στο τέλος ή και στη σάλτσα?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από *dorita*, 25-9-11  
    Πολύ ωραία συνταγή! Δεν έβαλα το δεύτερο αυγό στους κεφτέδες και πρόσθεσα λίγο γάλα. Στη σάλτσα έβαλα ξηρό κρασί επειδή δεν είχα γλυκό. Το συνόδεψα με χυλοπίτες.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κιμάς
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    Κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast
    Για δοκιμη  φαγητα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Κυριακάτικο τραπέζι
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    κιμας
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της yiannaki