Σούπερ πρωινό
Υλικά
-
3/4 της κούπας μαγειρεμένη κινόα *
-
1/4 της κούπας γάλα καρύδας
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-
Λίγη κανέλα για πασπάλισμα
-
Λίγα καρύδια
-
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη καρύδα
-
1/2 φλιτζάνι βατόμουρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη βανίλια στο γάλα καρύδας και το περιχύνουμε στη μαγειρεμένη κινόα.
-
2
Πασπαλίζουμε κανέλα, ρίχνουμε τα καρύδια, την τριμμένη καρύδα και τα βατόμουρα.
-
3
1/2 φλιτζ. κινόα
-
4
1 φλιτζ. νερό
-
5
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1/2 φλιτζ. κινόα και το 1 φλιτζ. νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, δηλ. όπως το ρύζι. Σε αντίθεση όμως με το ρύζι, μπορούμε να ανακατέψουμε την κινόα αρκετές φορές, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
-
6
Θα ξέρουμε πως η κινόα έγινε όταν οι σπόροι θα έχουν γίνει διαφανείς και έχουν βγάλει κάτι σαν ριζούλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια