fraoulitsa8
fraoulitsa8 @cook_8510955

Πρόκειται για ένα πραγματικά εύκολο κέικ πορτοκαλιού, με λίγα υλικά, που λύνει τα χέρια σε όσους κάνουν όλα τα ''άμπρα-κατάμπρα μαγικά'' για να φουσκώσει το κέικ τους,αλλά εκείνο...δεν υπακούει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσθέστε, εάν επιθυμείτε και σας αρέσει, σταγόνες κουβερτούρας ή μικρά κομματάκια σοκολάτας. Δένει τέλεια -ιδίως η σοκολάτα υγείας- με τη γεύση από το πορτοκάλι. Μπορείτε επίσης να το σιροπιάσετε ή απλά να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

62 Minutes
  1. 250 ml ηλιέλαιο/σπορέλαιο ή 250 γρ μαργαρίνη (προτιμώ το πρώτο προσωπικά!)
  2. 1 1/2 κούπες ζάχαρη (η κούπα μου χωράει περίπου 200 ml υγρό)
  3. 2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια συνολικά)
  4. ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  5. το(ν) χυμό από 2 πορτοκάλια
  6. 2 βανίλιες
  7. 500 γρ φαρίνα
  8. 1 κουταλάκι σόδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το/η λάδι/μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (Υπομονή χρειάζεται λίγος χρόνος!).

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  3. 3

    Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.

  4. 4

    Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.

  6. 6

    Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).

  7. 7

    Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

λουκια
λουκια @marioulis
Γεια σας! Πολυ ευκολη συνταγή αλλά όπως είπε κ μια κυρια το κέικ μέσα είναι σαν λάσπη. Κ εκτελέστηκε ακριβώς η συνταγή.

Από

fraoulitsa8
fraoulitsa8 @cook_8510955
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα