Σούπερ-αφράτο κέικ πορτοκαλιού
Πρόκειται για ένα πραγματικά εύκολο κέικ πορτοκαλιού, με λίγα υλικά, που λύνει τα χέρια σε όσους κάνουν όλα τα ''άμπρα-κατάμπρα μαγικά'' για να φουσκώσει το κέικ τους,αλλά εκείνο...δεν υπακούει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθέστε, εάν επιθυμείτε και σας αρέσει, σταγόνες κουβερτούρας ή μικρά κομματάκια σοκολάτας. Δένει τέλεια -ιδίως η σοκολάτα υγείας- με τη γεύση από το πορτοκάλι. Μπορείτε επίσης να το σιροπιάσετε ή απλά να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Υλικά
-
1 1/2 κούπες ζάχαρη (η κούπα μου χωράει περίπου 200 ml υγρό)
-
4 αυγά
-
2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια συνολικά)
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
το(ν) χυμό από 2 πορτοκάλια
-
2 βανίλιες
-
500 γρ φαρίνα
-
1 κουταλάκι σόδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το/η λάδι/μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (Υπομονή χρειάζεται λίγος χρόνος!).
-
2
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.
-
4
Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
-
5
Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
-
6
Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).
-
7
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
Σχόλια (28)