Σουπιές κρασάτες 2
Σουπιές στην κατσαρόλα με κρασί, ελαιόλαδο και μυρωδικά όπως δαφνόφυλλα και μπαχάρια. Τόσο απλά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι σουπιές κρασάτες είναι έτοιμες και εκτός από ζεστές τρώγονται και δροσερές από το ψυγείο!Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένω καλά τις σουπιές από τις άμμους, αφαιρώ το κόκκαλο και κρατάω το σώμα και τα πλοκάμια. Κατόπιν τις κόβω σε μέτρια κομμάτια.
-
2
Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (7/9) γυρνάω το κρεμμύδι με 2 κ.σ. λάδι μέχρι να μαλακώσει και στην συνέχεια προσθέτω τις σουπιές, τα δαφνόφυλλα και τα μπαχάρια.
-
3
Μόλις πάρουν βράση οι σουπιές κι αφήσουν το ζουμί τους, χαμηλώνω την φωτιά (3/9) κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω για 60’.
-
4
Μόλις ψηθούν και μαλακώσουν οι σουπιές, ανοίγω το καπάκι και δυναμώνω την φωτιά (7/9) ρίχνοντας το κρασί.
-
5
Μόλις κι αυτό εξατμισθεί μετά από 5’ περίπου, ρίχνω το λάδι και το αλατοπίπερο κι αφήνω να βράσουν για 2-3’ ακόμα προτού αποσύρω το φαγητό από την φωτιά.
Σχόλια